Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi baj van a liberalizmussal,...

Mi baj van a liberalizmussal, de tényleg? (nem provokáció! )

Figyelt kérdés

Érdekelne már egy összetett, jól megfogalmazott, indulatoktól mentes vélemény. Én nem értem miért kellene beleszólni mások életébe, amíg azzal nem ártanak nekem? Hadd érzékeltessem néhány példával:

Nem rég egy 15 éves lány írt ki kérdést arról, hogy muszlim akar lenni. Szinte hallottam néhány igazán elvakult ismerősöm reakcióját a fejemben "ez is az a fene nagy liberalizmus miatt van, hogy mindent szabad" igen, amiatt van, de miért is baj ez? Ma már az internet segítségével egy 15 éves lány, ha elég időt szán rá, képes megismerni egy vallást és meg is tudja szeretni. Hol itt a probléma, miért kéne ezt neki megtiltani, most komolyan, kinek árt vele? (itt leszögezném aki muszlim, az még nem terrorista)

A másik, a "fajkeveredés". Ez a fogalom már önmagában nem állja meg a helyét, de ebbe most ne menjünk bele. Leggyakoribb eset: néger pasi, fehér nő. Hogy miért pont ez, nem tudom, nem is érdekel. És valaki tuti be szól, hogy ez a liberalizmus miatt van, mert manapság mindent szabad. Na ná! És ezt itt minek kéne tiltani? Egyáltalán volna értelme tiltani? Ha együtt akarnak lenni úgyis megoldják.

Természetesen a szélsőségeket nem támogatom, ahogy szerintem egyetlen józan ember sem. Az, hogy közösségben egymás mellett élünk bizonyos szabályokat von maga után, különben erre nem volnánk képesek. Ezért is kezdtem úgy, hogy éljen ahogy akar, amíg másoknak ezzel nem árt.

2014. júl. 29. 18:58
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
90%

Szeretnék tisztázni egy két fogalmi félreértést!

Először is, a liberalizmus nem azt jelenti, hogy mindent szabad, hanem hogy mindenkinek ugyanannyit szabad! Hogy a homoszexuális témát hozzam fel, Conchita Wurst ugyebár több embernél kiverte a biztosítékot, de ne legyünk képmutatók, és tegyük fel magunknak a kérdést, ha egy nő öltözött volna be férfi ruhába és úgy énekelt volna akkor is ennyire "Conchitáznátok"? Vagy az már nem annyira nagy szám? És itt jön képbe a liberalizmus, azaz, hogy "mindenkinek ugyan annyit szabad", mert ha fordított esetben ezt ezt egy nő semmi nagyobb vízhang nélkül megteheti, akkor egy férfi mért ne tehetné?

Toleranciát!

2014. aug. 1. 23:33
 12/13 anonim ***** válasza:

Te is egy szimpla nagyvárosi agy mosott vagy? :D

Nah, szögezzünk le pár dolgot: 15 éves lány adott, unatkozik, kitalálja, hogy muszlim akar lenni. De minek? Miért nem lesz ennyi erővel inkább keresztény (ha még nem az)? Hisz a magyar nemzet nem volt muszlim sose... Nem azt mondom, hogy a megoldás leordítani a fejét, épp ellenkezőleg, az ilyet meg kell beszélni, de valószínűleg nem gondolta komolyan, ahogy a legtöbb lány az interneten csak azért talál ki ilyeneket, mert unatkozik. Én "született kollektivista" vagyok, a te tökéletes ellentéted. Ééés, még nacionalista is, szóval még jobban.

Óhh, és a "fehér nő-néger pasi"-effektus. Ugyan te azt hirdeted, hogy a rasszok egyformák, ez nem így van. A négerben sokkal több a nemi hormon (legalábbis a férfiban, nem sok fehér pasi rajong a fekete nőkért - ahogy én sem), nem véletlen, hogy gyorsabban szaporodott, mint a fehér. Ezért a fehér nőknek jobban tetszik a néger csávó. Hadd meséljek egy történetet, ami megváltoztatja a gondolkodásod: én egy kis 20 ezer fős városban lakom, egyszer ideköltözött egy néger nőgyógyász. Sokáig semmi baj sem volt vele, míg csaknem ügyfelei el nem kezdték sorban megcsalni a férjeiket, csak azért, hogy 2-ször megdugja őket egy néger. 10-15 nővel csinálta ezt... Egy középiskolai tanár is köztük volt, ami azért lepett meg, mert édesanyám egyik munkatársa volt, akit egyébként még én is ismertem, és ki nem néztem volna belőle ilyet... Na képzeld el a helyzetet: a feleséged megcsal egy 2 méter magas bevándorlóval, aki 25%-os eséllyel AIDS-es (bár ha nőgyógyász volt, nem olyan valószínű...)

Na, röviden ennyi, egyébként 14/f vagyok

2014. aug. 11. 22:22
 13/13 anonim ***** válasza:
Ja, mind a 15 gyereket szült, s 5 havi "munka" után a lelépett fekete barátunk...
2014. aug. 11. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!