Egyetértetek a liberalizmussal?
Ezekkel nem értek egyet.Magyarán a judeoliberalizmusról kérdezel..
A mai modern gondolkodás sajnos nem hogy elítéli,de még támogatja is.Így múlik el az ember dicsősége kissé drasztikusan fogalmazva.
Én egyetértek azzal, hogy
- egy nőnek is legyenek lehetőségei és karrierje,
- megválaszthatom a vallásomat, politikai beállítottságomat (és nem rám erőltetik),
- megválaszthatom, hol éljek, legyen az Dunántúl, Budapest vagy külföld...
- ha nem ízlik a töltött káposzta, kimondhassam, hogy nem ízlik, nem pedig "azért, mert magyar vagy, istenítened kell a magyar hagyományokat"
- a szívemet kövessem, a saját céljaim, ne pedig a szüleimét, a hagyományt...
- elfogadom más véleményét, stílusát, és nem hülyézem le csak azért, mert más, mint én
Ellentétben racionális is vagyok, így tudom, hogy nem célszerű a drogokat legalizálni, rossz hatással van a társadalomra a melegházasság (akárki akármit mond); és ha valakinek 50 piercing van az arcában, vörös tüskés haja van és tele van tetkóval a teste, akkor az már taszító!
Szóval én inkább ilyen közepes liberalista vagyok. A szabadság jó dolog, de csak bizonyos fokig, amíg nem ártunk vele másoknak és magunknak, ezért szükség van bizonyos szabályokra, védelemre.
Akiket nem szeretek:
- vallási fanatikusok
- humanisták ("imádom Magyarországot felirattal"
- kommunisták
- a csak szélsőségekben gondolkodók (a valóság nem csak fekete és fehér)
Egyetértek. Szinte mindennel. Milyen jogom van beleszólni más életébe? Semmi. És ezt várom el másoktól is az enyémre nézve. Megértettem a játékszabályokat, nem zavarom és károsítom a környezetem, és szintén ugyanezt várom el a környezetemben lakóktól. Innentől kezdve hogy valaki napi 24-ben imádja Jézust vagy pénzért létesít szexuális kapcsolatot, az ő dolga.
Ha lehet kiegészíteném a kérdést azzal, hogy aki nem ért egyet, az milyen alapon akar mást korlátozni bármiben is. Indokolja is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!