19/F vagyok most érettségiztem viszonylag jó eredménnyel. Felvételt nyertem Angliában egy egyetemre (korábban már éltem kint 2 évig, szóval nem idegen a külföldi élet), de én szívem szerint inkább itthon maradnék, idehúz a családom, a barátaim, a barátnőm, stb...szerintem, ha ügyes az ember itthon is el lehet helyezkedni, bár ez csak az én véleményem és ha tényleg rászorulnék egyetem után is ki lehet menni dolgozni. Szerintetek?
Anno én Dániába mehettem volna ki tanulni egyetemre, de végül mégis maradtam. Életem legrosszabb döntése volt. Ha neked pedig nem idegen a külföldi élet, akkor azt javaslom, hogy tiplizz. Barátokat meg ott is fogsz tudni találni, főleg az egyetemen.
2014. júl. 15. 21:24
3/30 anonim válasza:
Ha jó egyetem, mint a huzat. Az egy dolog, hogy itt is el lehet végezni az egyetemet, és ha nem jön be, akkor is mehetsz, de egész más referenciákkal indulsz, ha külföldön végzel, plusz haza is jöhetsz a kint szerzett tapasztalatoddal és képesítéseddel, ami szerintem elég komoly előnyt tud jelenteni a meglehetősen egydimenziós gondolkodású hazai konkurenciával szemben.
2014. júl. 15. 21:29
4/30 anonim válasza:
" elég komoly előnyt tud jelenteni a meglehetősen egydimenziós gondolkodású hazai konkurenciával szemben"
Jahh! Lesz jó nagy arca, meg bemond 2500 eurós nettó kezdőfizut, a szakmai vezető meg röhög egy jóízűt. Fél év munkanélküliség után elmegy nettó 80-ért 12 órázni.
2014. júl. 15. 21:46
5/30 anonim válasza:
Ha mindenképpen menni akarsz és angol nyelvterületre, akkor Ausztrália. Nagyon befogadó emberek. Az angolok már rühellik a magyarokat meg minden kelet eu söpredéket, románokat, szerbeket. Olyanok vagyunk nekik már mint itt a cigók, vagy az USAban a mexikóiak. Olcsó munkaerő, aki elveszi a brit elől a munkát.
2014. júl. 15. 21:47
6/30 anonim válasza:
John_Coffey
>feltételezi, hogy alkalmazotti státuszban képzeli el a kérdező a jövőjét vagy elveszti a realitásérzékét, aki kint tanul. Az egy dolog, hogy a magyar oktatási rendszer alkalmazottakat termel, nem vállalkozókat, de most pont nem egy magyar intézményről van szó.
2014. júl. 15. 21:56
7/30 anonim válasza:
"Ön beszél angolul? És mit keres még itthon?"
2014. júl. 15. 22:05
8/30 anonim válasza:
Kérdés az egyetem....
én is kimennék
2014. júl. 15. 22:14
9/30 anonim válasza:
en mennek a helyedben, ha van ra lehetoseged. Teljesen mas perspektivak nyilhatnak meg elotted.
Az egyetem utan is visszamehetsz Magyarorszagra ha ez a szived vagya. Forditva viszont sokkal nehezebb.
2014. júl. 15. 22:26
10/30 anonim válasza:
Én mennék a helyedben, Angliából visszajönni egyszerűbb, mint kimenni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!