He egy országnak nincs nemzeti öntudata akkor hosszútávon egységes tud maradni? Vagy mi lesz a sorsa?
Nálunk van nemzeti öntudat. Ez annyiból áll, hogy él itt 2 millió fideszes, akik szerint dögöljön meg mindenki, aki nem velük szimpatizál és lehetőleg azok is, akinek nincs akkora vagyonuk, mint nekik, mert mindenki annyit ér, amennyije van és amennyit össze tud magának túrni-kaparni.
Ugye milyen egységes, jól működő és boldog az ország a fene nagy nemzeti öntudattól?
Nyugodtan tiplizzél...
Van egy olyan érzésem, hogy ha Magyarországért nem álltál ki, majd azért az országért se fogsz, ahol épp tengődsz.
És pont ez a baj, Angliában is most komolyan azt hiszi valaki, hogy majd a bevándorlók ki fognak állni a nemzet mellett?
Akár mit fog lépni a kormány, ezek a gyáva emberek már állnak is tovább így jutunk majd el oda, hogy sehol nem lesz jó.
Aki kicsit idősebb nagyon jól látja, hogy csökken folyamatosan az életszínvonal és nem csak Magyarországon, hanem mindenhol és nem lép ellene fel senki, mert mindenki csak vándorol meg menekül a probléma elől, mert gyáva, mint az előttem lévő.
"nemzeti öntudatból még ételt és egyebeket vásárolni nem tudtam."
Mert túl hülye vagy és akkor te fogsz diplomát kapni.
Ha valódi nemzeti kormányunk lenne, mint a németeknek(tehát nem arra gondolok, hogy csárdást kell táncolni, hanem fontosnak tartják az ország, az állampolgárok sorsát, nem lopják el a nemzeti vagyont és még sorolhatnám, legalábbis jobban odafigyelnek ezekre a dolgokra) akkor bizony a nemzeti öntudatnak köszönhetően jobban élnél, mert közvetetten megjelennének a hatásai a mindennapokban.
#5 vagyok. Hát nézd, én dolgoztam Ausztriában gyakornokként nem egy magas pozícióban (labortechnikus). Egész egyszerűen az első 1-2 hónapban fel sem fogtam hogy valóság az amit megélek. 21 évesen a havi fizetésemből képes voltam felnőtt embernek érezni magam. Béreltem rendes lakást (nem egy omladozó fos panelban egy szobát hanem RENDES LAKÁST 3 szobával nappalival) és azt csináltam amit akartam. Azt ettem amit akartam és azt vettem magamnak, amit akartam.
Itthon mi a helyzet? a gyakornok alap hogy ingyen dolgozik, vagy ha szerencsés keres 60 ezer forintot. A 21 éves gyereknek minősül mert a szülők nélkül nem tud megélni. Spórolgat, dolgozik 3 műszakban hónap végén rendezgeti a csekkeket és az örömet az jelenti, hogy megiszik egy sört este a meccs alatt és hogy spórolhat 20 forintot azon hogy nem a floriol étolajat veszi hanem valami noname akármit. Úgy gondolod ez az élet?
Nekem egy életem van. És nem attól leszek boldog hogy "hű bekerült a szent korona tan az alkotmányba és nekem ettől jó".
"Ha valódi nemzeti kormányunk lenne, mint a németeknek(tehát nem arra gondolok, hogy csárdást kell táncolni, hanem fontosnak tartják az ország, az állampolgárok sorsát, nem lopják el a nemzeti vagyont és még sorolhatnám, legalábbis jobban odafigyelnek ezekre a dolgokra) akkor bizony a nemzeti öntudatnak köszönhetően jobban élnél, mert közvetetten megjelennének a hatásai a mindennapokban."
Amiről te beszélsz, azt jobb helyeken kultúrának nevezik és nem nemzeti öntudatnak.
Ha én elmennék innen mondjuk Svájcba vagy Írországba élni, akkor ott is ugyanúgy normálisan viselkednék, mint itthon.
Vagy nálatok, mélymagyaroknál az a szokás, hogy más országban folyamat loptok-csaltok-hazudtok, mert az nem Magyarország és ott nem kell nemzetinek lenni, ezért megtehetitek?
"Béreltem rendes lakást (nem egy omladozó fos panelban egy szobát hanem RENDES LAKÁST 3 szobával nappalival) és azt csináltam amit akartam."
Igen, biztos elhiszem, hogy 3 szobát plusz nappalis lakást béreltél.
Áruld már el, h minek?
Nem fértél el egy garzonban, esetleg egy nappali+szoba lakásban?
Mennyit kerestél és mennyi volt a lakás?
Majd ha ezekre tudsz válaszolni akkor beszélhetünk tovább.
Másrészt direkt leírtam, h én se tartom fontosnak hogy most napi szinten a koronával legyünk elfoglalva, erre ezzel példálózol, szal valahogy elég alacsony az értelmi szinted.
Az utána szóló meg szintén annyira sötét, hogy inkább nem is reagálok, elég baj, hogy összekeverte a cigányokat a magyarokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!