Kik a "székelyek" a pontos megfogalmazásra vagyok kiváncsi!? Nem a netről csort szövegre mert azok általába 50% osak .
A történelmet tekintve külön nemzetiségként voltak számontartva, a 3 erdélyi nemzet egyike voltak, a szászok és a magyarok mellett.
Tehát a történelemben nem egészen azonosak a magyarokkal.
Telepítettek székelyeket a Dunántúlra is, határvédelmi feladatok miatt.
Amúgy a vélemények megoszlanak, szerintem Csaba utódai. Ma már magyarnak számítanak. Én hiszek benne, hogy a hunok leszármazottai (vagy az avarokéi, erről még viták folynak), persze a hivatalos történtírás ezt elveti, kivéve 1-2 professzort.
De ha a pontos megfogalmazás érdekel akkor talán nézd meg a pallast, vagy bármelyik lexikont.
Nem?
na mivel én Székely vagyok... ezért talán jobban tudom mint ti hogy ki is vagyok :D
Ösidöktöl fogva a Magyar nemzetet védtük... A székelyek Magyar nemesek voltak... Tehát Magyarok akárcsak te...
Mivel Magyarország nagy volt keress rá google.... megkapod akkor volt mint fél europa....
Ezért valaki védte a határokat és ezek a székelyek voltak.
Trianon után kettészakadtunk mi maradtunk Erdélyben ti meg MO-n.
Am. Érdekességek mit Magyar és Külföldi tudosok mondtak:
A Magyar kéne a világnyelv legyen nem az angol. -Mondta egy Amerikai tudos
Az amerikai zászlo tartalmazza az Árpád sávos zászlot Ami az eredeti Magyar zászlo zöld nélkül...
Amerika igazi zászlaja is csak fehér meg piros kéne legyen
Amerikai Indiánok voltak az eggyetlen nyilas nemzet és a Magyar.
Az indiánok nyelvében sok a Magyar szo!
A román zászlo Budapest zászlaja!
stb.. ha kell még irok csak szoljatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!