Ilyen esetben mit lépne Magyarország?
Az imént olvastam egy hírt az mno.hu-n egy magyar férfiról akit fojul ejtettek Ukrajnában és oda küldték a magyar TEK-et a kiszabadítására.
Szóval, én magyar állampolgár vagyok, de nem MO-n élek. Soha nem is éltem ott. Ha engemet külhoniként valahol a világon, legyen az Szerbia pl. (mert itt élek) akármilyen az imént leírt negatív dolog ér, a magyar állam reagálna? Van magyar útlevelem is. Tehát ha eljutna a hír,hogy engem például elraboltak, Magyarország saját ügyének tekintené a dolgot?
Mielőtt nekem esnének egyesek, csak leszögezem, hogy akármikor szüksége volt/lesz vagy lenne MO-nak és az ott élőknek rám, mindig számíthat a segítségemre, szinte akármilyen helyzetben.
Kedves 21:26-os válaszoló!
A kettős állampolgárság intézménye pont abból a szempontból hasznos, hogy nem lehet többé külhoni magyarverések kapcsán arra hivatkoznia az adott államnak, hogy "belügy", mert magyar állampolgárságukból fakadóan immár jogilag is "van közünk hozzá", Magyarország intézkedhet ilyen esetben. A temerini fiúkat 2004-ben verték meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!