Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ilyen esetben mit lépne...

Ilyen esetben mit lépne Magyarország?

Figyelt kérdés

Az imént olvastam egy hírt az mno.hu-n egy magyar férfiról akit fojul ejtettek Ukrajnában és oda küldték a magyar TEK-et a kiszabadítására.

Szóval, én magyar állampolgár vagyok, de nem MO-n élek. Soha nem is éltem ott. Ha engemet külhoniként valahol a világon, legyen az Szerbia pl. (mert itt élek) akármilyen az imént leírt negatív dolog ér, a magyar állam reagálna? Van magyar útlevelem is. Tehát ha eljutna a hír,hogy engem például elraboltak, Magyarország saját ügyének tekintené a dolgot?

Mielőtt nekem esnének egyesek, csak leszögezem, hogy akármikor szüksége volt/lesz vagy lenne MO-nak és az ott élőknek rám, mindig számíthat a segítségemre, szinte akármilyen helyzetben.

2014. máj. 19. 21:22
1 2
 11/13 Pro Patria ***** válasza:
100%

Kedves 21:26-os válaszoló!

A kettős állampolgárság intézménye pont abból a szempontból hasznos, hogy nem lehet többé külhoni magyarverések kapcsán arra hivatkoznia az adott államnak, hogy "belügy", mert magyar állampolgárságukból fakadóan immár jogilag is "van közünk hozzá", Magyarország intézkedhet ilyen esetben. A temerini fiúkat 2004-ben verték meg.

2014. máj. 19. 21:40
 12/13 A kérdező kommentje:
De remélem mindenki érti,hogy én nem verekedésekről beszélek,hanem igazán komoly dolgokról. Elrablás, betegség,háborús helyzet, válság, szerencsétlenség stb.
2014. máj. 19. 21:49
 13/13 anonim ***** válasza:
Hogyha magyarveres ugyeben reagalhat az orszag, akkor valoszinuleg komolyabb esetekben is. Valojaban nem tudom, de nekem igy lenne logikus. En is Szerbiaban elek, es NAGYON orulok annak, hogy megvan a magyar utlevelem. Biztonsagerzetet ad, amire ebben az atkozott orszagban nagy szukseg van. Ennek ellenere sokszor vagyom arra, hogy atkoltozzek Szegedre, es vegre - eletemben eloszor igazan biztonsagban erezzem magam, es ne kelljen attol tartanom, hogy kizavarnak a hazainkbol vagy megolnek bennunket.
2014. máj. 20. 04:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!