Kettős állampolgárságom miatt bűntudatom van?
A kérdésem merőben fiktív jellegű: azon gondolkoztam, hogy ha kivándorolnék egy tetszőleges országba és felvenném az állampolgárságát (az egyszerűség kedvéért tegyük fel, hogy meg is kapnám), akkor úgy érzem, nem tudnék kettős állampolgárként élni, mert a lelkiismeretem azt diktálná, hogy hoztam egy döntést, amikor elhagytam az országot és nem várhatom el, hogy ugyanazok a jogok illessenek meg, mint egy helyben maradó magyar állampolgárt. Lehet, hogy teljesen rossz a gondolatmenetem, de azt vallom, hogy ha valaminek hátat fordítok, akkor így tisztességes, hogy visszaadom a magyart.
Ti mit gondoltok a témáról?
Sok államban csak akkor kaphatsz állampolgárságot, ha lemondasz a magyarról.
A kettős állampolgárság nem lenne gond, ha nem szólsz bele az itthoniak életébe szavazáskor. Ezért kellene csak szégyellni a kettős állampolgárságot..
Szavazni biztos, hogy nem szavaznék, az itthoniak dolga, hogy eldöntsék, milyen kormány/vezetés alatt akarnak élni, távol álljon tőlem, hogy belepofázzak.
A nagybátyám speciel kettős állampolgár, gazdag országban él, sosem fog hazajönni (csak látogatóba), de azt mondja, hogy ez neki jár. Én nem vitatom az ő gondolkodásmódját, és senki másét sem, csak én úgy gondolom, hogy vagy A vagy B, tartozni egy helyhez lehet igazán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!