Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miert is van ez Hu Vs Ro?

Miert is van ez Hu Vs Ro?

Figyelt kérdés
18 eves fiu vagyok Szatmarnemetibol (roman allampolgar) es sok magyart ismerek.. es szinte mind utaljak a romanokat... de miert is?
2009. dec. 25. 23:51
1 2 3 4 5 6
 1/51 anonim ***** válasza:
77%
Olvass el 1-2 Wass Albert könyvet, és rájöhetsz, hogy a románok mit műveltek 1918-19 környékén Erdélyben, magyarokkal. A gyűlölet pedig gyűlöletet szül rengeteg embernél még akkor is, ha nem közvetlenül őket bántották.
2009. dec. 25. 23:58
 2/51 anonim ***** válasza:
79%
Miért nem tőlük kérdezed meg? :D Nálunk Szlovákiában a környezetemben élő magyarok nem utálják a szlovákokat és fordítva is igaz. Szélsőségek pedig mindenhol akadnak.
2009. dec. 25. 23:59
 3/51 A kérdező kommentje:

az reg volt mar es h a regi romanok tetteiert utaljak a mai romanokat az nagyon szanalmas:)

nkm semmi bajom nincs a magyarokkal se az en fajtammal mindegyikbol van jo meg rossz is:)

de mikor felmegyek egy kozossegi oldalra es leromanoznak es el kezdenek szidni azert amiert roman vagyok akkor az ideg belem szal....

2009. dec. 26. 00:01
 4/51 A kérdező kommentje:
00:00 latom az ertelmi kepesseged igen gyenge:)
2009. dec. 26. 00:02
 5/51 anonim ***** válasza:
52%
Mert mind a két oldalon vannak emberek, akik túl sokat foglalkoznak ilyesmivel.Az átlagos emberek nem utálják egymást a nemzetiségük miatt.
2009. dec. 26. 00:04
 6/51 anonim ***** válasza:
100%
Én is erdélyi vagyok, és az a vicc, hogy itt a románokkal teljesen jól elvagyok, még egyik sem mondott rám semmit, míg amikor Magyarországon voltunk nyáron, a Balatonnál, mindenki lerománozott, aki megtudta, hogy honnan is jöttem. Amúgy a világháborús dolgokért nem csípik a románokat, meg persze Erdély miatt.
2009. dec. 26. 00:05
 7/51 A kérdező kommentje:
De ezt nem ertem miert kell utalni a masikat mikor nem is hibas:) az mar reg volt a mai ember nem tehet az osei tetteiert... ez marhasag h utaljak egymast ....
2009. dec. 26. 00:08
 8/51 anonim ***** válasza:
66%

Persze, hogy szánalmas. Ugyanígy szánalmas, hogy a vezetők döntéséért egy országot daraboltak szét. De Cozma esete rávilágított -legalábbis számomra- hogy képes a 2 nemzet összefogni, félre tenni a nézeteltéréseket, ha van valami közös ügy.

Egyébként, ugyan nem erdélyi, hanem felvidéki, érdemes ezt meghallgatni. Szerintem sok kérdést megválaszol.

http://www.youtube.com/watch?v=5RsKBf_bjGw

2009. dec. 26. 00:08
 9/51 anonim ***** válasza:
Te Román vagy ?? :O ....mert azt írtad, h "nekem nincs bajom a Magyarokkal" ??
2009. dec. 26. 00:09
 10/51 anonim ***** válasza:
39%

No no...

És ne menjünk vissza trianonig, de még csak csauig se.

Pár éve volt szerencsém kétszer végigbóklászni a vidéket.

És csak egy személyes észrevétel, abban az időben voltam mikor a híradóban napont arrol lehetett hallani, hogy árvizek több nagyvárosban. Szomorú tény, bejárva a vidéket arra lettem figyelmes , hogy több száz négyzetkilóméter erdő le van tarolva. Persze hogy lefolyik a víz a hegyekből. Nade ki a fene adta el erdély kincsit , és egy csak egy momentum .

Na ha igy jobban tetszik nekem ez fáj...

retafdog

2009. dec. 26. 00:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!