Ki mit tenne, ha egyik napról a másikra csökkentenék a cégénél a fizetését? Elfogadható az elv a mai világban?
Én kimennék külföldre.
Lenne 2-3 haverom, aki menne, akkor már nem itt tartanék.
Jó. Most én is ezt csinálom.
Puskás Öcsi bácsi mondta: "Kis pénz kis foci,nagy pénz nagy foci"Kinek jó ez hosszú távon?
"Én maradnék, de követném a kis pénz - még kisebb munka elvet."
Akkor meg azért leszel kicsaparintva, mert nem dógozó eleget.
A munkabért a munkaszerződés rögzíti, a munkabér megváltoztatása a munkaszerződés módosítását jelenti, és ehhez a munkavállaló hozzájárulása is szükséges.
Önnél hogyan történt, ha szabad érdeklődni?
Attól függ, hogy maradnék-e, hogy a cég kompenzálná-e valamivel (extra szabadidő, kedvezményes étkezés, egyyéb valami, ami nem pénz), és hogy milyen mértékben csökkenne személyi alapbér. Nézelődni biztos, hogy nézelődnék.
Chikky-Börger: Igen kompenzálta. Elém dugtak egy új munkaszerződést,és benne 25 %-os fizetéscsökkentéssel,és csökkentett munkaidővel/pénteken már nem kell bemenni/.
Btt 181 helyett btto 141 ezer lett,a munkaidő meg 36 órára változott,igy részmunkaidős lettem Jó, mi?
Mindenesetre a mérték brutál. Gondoldd el most a Lufthansánál 1-2 %-ért megy a harc,mi lenne ott 25 %-ös csökkentéssel? Valószínűleg a Reichstag megint égne 60 év után....
Szóval át lett rakva részmunkaidőbe. És ha nem írja alá, elküldik?
Hát, bruttó 141 az nem egy eget verően nagy pénz, ez esetben próbálnék jobbat találni.
Igen,csak azért mondom hogy már ezzel is próbálkoznak a cégeknél.A magasabb béreseket meg először küldték el. Nem elküldik,mert akkor végkielégítést kell fizetni,hanem ellehetlenítik,mint ahogy engem is akarnak.
Bár olyanról is tudok,hogy egyszerüen felmondtak azoknak,ahol a magasabb a bruttó bér./más cégnél-multinál hallottam/,csak az alacsonyabb "béresek" maradhattak.
Félő,hogy efelé mozdul minden,ezért olyan kevés a bejelentett állás,és sok a jutalékos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!