Elfogadható, ha igen milyen esetben más emberek kínzása?
hááát van ország ahol legálisan is engedélyezett a kínzás bizonyos bűncselekmények gyanúja esetén (terrorizmus, nemi erőszak, egyéb szexuális bcs-k ... stb nemtom pontosan és persze országonként eltérő).
jó a kérdésed egyébként, mert ahol alkalmazzák, ott persze esküsznek a hatékonyságukra, és én is sokszor elgondolkodtam már rajta. aztán a nyilvános megszégyenítésen alapuló büntetések a következő lépcsőfok. sztem igen nagy az elrettentő ereje annak ha tudják h lopásért a piactéren nyilvánosan lesznek megkorbácsolva vagy 100 botütés jár de nem cicáznak ám, gatya le, aztán a nyomok egy életre szólnak. egészen a nyilvános akasztásoki Iránban pl vagy a szudáni börtönviszonyokig ahol aztán évekig se látnak ruhát a rabok, és rendszeresek az esti kínzások az őrök szórakoztatására.
ezek után talán már nem is kérdés, h vajon elrettentő-e és van-e értelme. persze ez itt, európai környezetben nem elképzelhető.
vagy te pl pontosan mire gondoltál?
hát ..
ha mindenre fogat fogért elv működne, akkor durva világ lenne itt. de persze a legszélsőségesebb iszlám országokban ma is gondolkodnak és tesznek is így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!