Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ez a határrendezés Trianonban...

Ez a határrendezés Trianonban elfogadható lett volna szerinted Magyarország számára? (Lásd. Kép)

Figyelt kérdés

[link]

Berajzoltam erre a térképre a szerintem igazságos határvonalat :)

Szerinted?

2014. jan. 22. 16:10
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:

Az eredeti térkép innen származik, ha esetleg más is rajzolgatni szeretne:

[link]

2014. jan. 22. 16:11
 2/16 anonim ***** válasza:
Szerintem a II. Bécsi döntés utáni lenne a legigazságosabb.Hisz az volt az etnikai határvonal.
2014. jan. 22. 16:14
 3/16 anonim ***** válasza:

Őszintén szólva annyira elcseszettül szét van szórva Erdélyben a magyar etnikum a székelységet leszámítva, hogy az valami hihetetlen, szóval így nehéz lett volna igazságos döntést hozni.

Amúgy, ha a mi szemszögünkből nézzük a dolgot, akkor a II. bécsi döntés valóban jó volt.

2014. jan. 22. 16:20
 4/16 anonim ***** válasza:
0%
Nem értem miért kell még mindig ezen lovagolni. Kapzsik voltunk, Trianon lett az eredménye. Ezen már változtatni nem lehet. Akkor sem, ha néhány magyar a feje tetejére áll.
2014. jan. 22. 16:20
 5/16 anonim ***** válasza:
50%
Nem. Az igazságos az lenne, ha semmit sem vettek volna el, mert ez Magyarország volt évszázadok óta, függetlenül attól hogy milyen etnikumok éltek ott.
2014. jan. 22. 16:26
 6/16 anonim ***** válasza:
0%
Nem. Tele lennénk románokkal.
2014. jan. 22. 16:27
 7/16 anonim ***** válasza:
47%

Nem, a Horvát résszel és a tengerrel jobban jártunk volna ( vagy akár Erdéllyel is, de a tengerrel vagy ha nem vesztünk semmit, akkor jártunk volna a legjobban ).

Egyébként azt nem értem, hogy O-M. monarchia, mégis csak mi vesztettünk területet. Az osztrákok nem.

Egyéb érdekesség: a trianoni-szerződésnél a szlovákok, a románok és a horvátok azzal érveltek, hogy vissza kell kapniuk egy bizonyos nagyságú területet, mert ők hamarabb itt laktak. Pont ezért nem fogadják el ( hiába vannak bizonyítékok ), a kettős honfoglalás elméletét, hogy a magyarok 500-800 évvel a honfoglalás előtt már itt voltak, és voltaképp csak beköltöztek a többiek ( azaz úgy mint a többi nemzet, csak "szabályosan" terjeszkedtünk ). Ezzel vissza kéne adniuk a területeket, kártérítést kéne fizetniük, és még el kellene ismerniük, hogy tévedtek ( a franciáknak meg az angoloknak, hogy Ők tévedtek? pff ). Egyébként ez csak érv volt. A valóság sokkal egyszerűbb. Így tudták tönkretenni a gadaságunkat. Nézz meg egy akkori gazdasági térképét. Meglátod. A határokat véletlenül pont a vasútvonal mellett húzták, úgy, hogy azok az országon kívülre essenek. Továbbá:

Horvátország: tenger, kikötők, katonai stratégiai pontok. Most: turisztika, kikötők, halászat.

Erdély: bányák, faipar, katonailag az ott lévőknek ( védőknek ) és az azt ismerőknek kedvező terep. Most: turisztika, bányák, faipar.

Felvidék: bányák, faipar, most ez kibővült a turisztikával.

Szóval mindennek meg volt az oka, csak kellett egy érv, ami miatt elvehetik. Egyébként egy jó magyar régésszel ez is lehet a vesztük, ha bebizonyosodik, hogy tévedtek. És persze ahogy telnek az évek, annál nagyobb kártérítést kell fizetniük...

2014. jan. 22. 17:52
 8/16 anonim ***** válasza:
17:52: az osztrákok elvesztették Dél-Tirolt és Szlovéniát.
2014. jan. 22. 18:16
 9/16 anonim ***** válasza:

Szerintem igen, ha mellé még Székelyföld széleskörű autonómiát kap, mint például jelenleg Katalónia.

Kárpátalja ruszinok lakta részét valószínű a Szovjetunió később magának követelte volna.

2014. jan. 22. 18:21
 10/16 anonim ***** válasza:
8# jogos, szlovéniáról meg pár "apróságról" elfeledkeztem, de azért az érdekesség ott van, és tudjátok hogy igaz...
2014. jan. 22. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!