Tervezed hogy lelépsz az országból?
tervezem, rengeteg barátom, ismerősösöm, volt osztálytársak, rokonok mentek ki.
több már kint az ismerős, mint itthon.
nem akartam, de muszáj elmenni..
Nem.
Már vén vagyok hozzá, itt van a családom, gyerekeim, lassan unokáim...
Én már itt maradok, akár jó, akár rossz.
az aki kiakar menni, egy kis ízelítő.
aki kiakar menni, az mindegy hogy itthon vagy külföldön él, sír a szája.
spórolni ott is, meg itt is kell.
nehogy már azt gondolja valaki is, hogy az ottani 1000-1500 euróból majd a világot váltja meg!lehet soknak tűnik itthon, de azért külföldön, te sokkal jobban meg fogsz szenvedni.Ott kezdődik, hogy el kell indulni, már ahhoz is kell pénz, amit szintén össze kell kuporgatni itthon.Na mármost ha egyedül akarsz új életet kezdeni, ottani albérlet kaukció kell, ami egy garzon esetében is kb 1500-2000 euró.
ekkor csak van egy lakásod, da kajád még nincs.arra is kellene itthon félre tenni.
és akkor jöhet a munkakeresés, ami vagy lesz vagy nem, mert azért külföldön sincs kolbászból a kerítés.
ha nem jön össze, akkor valószínűleg, már két hónap múlva elfogy a zsömlére és vajra félretett pénz, a kaukció meg a szerződés lejárta után jár csak vissza, ami ált fél év vagy egy év.
és hazajössz mint egy kivert kutya.
vagy elmész állásra jelentkezni az expressz oldalon, vagy ahol hirdetnek külföldi melót, rosszabb esetben lehúznak és munkád se lesz, de még itthon is maradsz, jobb esetben kikerülsz külföldre, de még mindig előfordulhat hogy itt húznak le, mert ugye kint kevesebbet tudsz tenni, mint itthon, és ált a büntető feljelentés is annyiban marad.de ha mégis munkát kapsz, akkor egy munkásszállón találod magad, egy szobában, 6-7 nagyon rossz körülmények közt élő magyarral, aki ugyanott dolgozik, este egymás lábát és fingját szaguljátok mikor aludni akartok, de még az sem fog menni, mert 5négyzetméteren lesztek vagy 6-7en.
és mész majd dolgozni, ahol úgy beszélnek veled mint a kutyával, kiabál a főnök, aki csak annyit tud magyarul hülye macsar(magyart nem bírja kimondani).
na ez a fiatalok által elképzelt szép külfldi élet.
maradj inkább itthon itt legalább magyarul szívatnak csak, és mégis otthon vagy.
Ingázni lehet, de azt is csak a szomszéd Ausztriába.
De kiköltözni végleg, letelepedni külföldön azt semmiképpen.
Azért nem kéne hülyeségeket beszélni és lebeszélni másokat külföldről, mert az a hazafias. Tesómék is két éve mentek ki Ausztriába, de már nem vágynak haza. Meg is értem, mert voltam náluk látogatóban. Egynelőre csak az egyikük tud dolgozni, de még egy fizetésből is sokkal jobban élnek, mint itthon kettőből. A gyerekek már válogatnak, hogy melyik csoki nem kell, ithhon meg örültek egy sport szeletnek. Az óvodában sem zsíros kenyér az uzsonna, hanem normális egészséges étel van, sőt még desszert is. Kinnt egyébként az óvoda olcsóbb, mint itt támogatással. A családi pótlék sem alamizsna. Itthon csak halmozták a hiteleket, mert másképp nem tudtak lakáshoz jutni. Amióta kinn élnek, már majdnem minden adósságot törlesztettek. A kaja nemhogy nem drágább, de még sok olcsóbb is, mint itthon. A ruhák és műszaki cikkeknél is szoktak lenni nagy leárazások. Pedig a fizetések még köszönőviszonyban sincsenek az ittenivel. Ott nem úgy van, hogy minél gazdagabb valaki, annál több juttatást kap. Még sorolhatnám a különbségeket, de nem teszem, mert felfordulna a gyomrom.
Unokanővérem pedig Luxemburgban él 15 éve, mondanom sem kell, hogy ő sem vágyik haza.
Én is nemsokára kiköltözök ebből az országból. Kicsit sem érdekel, hogy hazaáruló vagyok-e vagy sem. Inkább legyek az, mint koldus. Ez az ország egyre inkább kezd Korához hasonlítani, abból pedig nem kérek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!