Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Házon kívül, cigány riport....

Házon kívül, cigány riport. Vélemények?

Figyelt kérdés

Látta valaki a házon kívül mai (2009.12.18.) adását?

Egy borsodi romák lakta faluba ment le, egy pesti tanulócsoport.

Vajon lemernének menni úgyis, hogy nincs ott a kamera, netán egyedül? Vajon nem támadnák meg őket?

Megváltozott az előítéletük egy látogatás alkalmával, nem tudom én bármikor találkozok cigányokkal, csak erősödik, pedig már alig van hova.

Mi a véleményetek erről a riportról.

2009. dec. 17. 23:39
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

láttam a műsort. a házon kívül általában reális képet ad problémákról,helyzetekről, és próbál megoldást keresni. sajnos ez a rész nem ilyen volt.parasztvakítás agymosottaknak. a cigányság egyszerűen képtelen integrálódni, ha megfeszülünk a segíteni akarástól, akkor sem fog.egyszerűen más gondolkodásbeli szinten élnek.a múltorkjában láttam egy videót a kurucinfón, hogy egy uzsoráscsapat lement befenyíteni a cigány adósokat.az adós cigányok husángokkal,vasvillával estek neki a mercedesekben jövő cigány behajtóknak, azok meg gázpisztollyal lövöldöztek rájuk. közben az üvöltözés, a hadonászás az ide-oda rohangálás,pózolás ment. a Tűz háborúja című film jutott eszembe a szituról,...kb mint az ősemberek hordája, úgy viselkedtek.ha el tudjuk ijeszteni az ellenséget üvöltéssel,hadonászással, jó. ...ha nem akkor csapkodunk a bunkóval, ha így sem akkor ölünk.

tényleg én is kíváncsi lennék, hogy ebből a csapat lányból hány került volna épségben haza, ha kamera nélkül mennek oda. az áramlopásról felesleges is beszélni, nekik az olyan természetes.

2009. dec. 18. 02:20
 12/23 anonim ***** válasza:
97%

Nem láttam az adást, de az elmondottakból hatásvadász marhaságnak tűnik.

Azt azért félénken megjegyzem, hogy az elmúlt hetekben 30 cigány családnál jártam egyedül, sötétedés után, s semmilyen atrocitás nem ért. Az is igaz persze, hogy itt a falunkban mindenki ismer mindenkit, nem voltak idegenek.

2009. dec. 18. 05:54
 13/23 A kérdező kommentje:

Igen, egy faluban ha ismersz mindenkit és kevesen vannak, az még rendben van. De ha nem?

Egy Ózdon ez már necces lenne.

2009. dec. 18. 06:59
 14/23 anonim válasza:
100%

Gondolom a cigányok sem egyformák. Vannak köztük rendes emberek, meg kevéssé rendesek, meg van aljanép.

De ha nem hagyjuk ezt abba, hogy nyomorban tartjuk őket és változatlanul semmi kötelezettségük, csak "jogaik" lesznek, amit a mi orunk alá dorgölnek folyamatosan, akkor itt idővel elszabadul a pokol.

Én még emlékszem a bányásztelepekre, a cigány emberek keményen dolgoztak a magyarokkal együtt lent a bányában, a lakásaik tiszták voltak és egyáltalán nem volt lehetetlen velük együtt élni.

2009. dec. 18. 07:45
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Én most néztem végig. Nekem most sem változott a véleményem feléjük. A legvisszataszítóbb, a kosz és az igénytelenség. Nekem ne mondja senki."há, nincsé lové, mit csinyájják csájé"

A szegénység nem jelenti azt, hogy valaki ápolatlan, büdös és koszos.Bottal sem értem volna hozzájuk, nemhogy a kilincset megfogni.

ÁÁÁ

2009. dec. 18. 08:20
 16/23 anonim ***** válasza:
Neten hol tudom megnézni a videót? Be tudja linkelni valaki?
2009. dec. 18. 08:50
 17/23 anonim ***** válasza:

az rtlmost-on

amúgy íme

[link]

2009. dec. 18. 09:17
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Nyomorban tartjuk őket? Több pénzből élnek (minden egyes családtagra lebontva) egy hónapig, mint az ország háromnegyede. Csak mi nem vedeléssel és játékgéppel ütjük el az unalmas óráinkat, hanem dolgozunk. Ja, hogy nem kapnak munkát? Akkor bezzeg volt anyázás, mikor a közmunkára akarták őket fogni a segélyért cserébe.
2009. dec. 18. 10:33
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Jellemző, hogy a Retek Klub csinált egy Védjük a cigókat műsort és ezzel próbálják átmosni az emberek agyát....
2009. dec. 18. 10:55
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
ez a nyomorban tartjuk őket azért durva volt.csak tudod akik régen dolgoztak annak a gyermekeik ezt látták,és azok akik most is normális életet élnek.
2009. dec. 18. 10:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!