A szegények Többsége miért várja a sültgalambot?
Sajnos humános beállítottsággal általában két halmazba sorolhatók a képzések, "engem érdeklő szak" és "piacképes szak" (ez a kisebbik) és a kettő nem nagyon metszi egymást. Annak idején utánanéztem a dolgoknak, bár közel sem volt annyi elérhető infó a diploma utáni lehetőségekről, mint most.
Érdekes amúgy azt látni, hogy pl. a tengerentúlon az internet segítségével tizenévesek dollármilliomosok lesznek egy-egy jó ötlettel, itthon meg egy diplomás sokévnyi tanulás után örül, ha egyáltalán munkát kap.
Először a "diákhitel és albérlet után épp csak annyi marad mérnök fizetésből, hogy megéljen belőle az ember" pontra reagálnék annyit,hogy még az is jobb, mintha az ember meg sem él.
Tény, hogy nem kötelező a diploma a jó élethez, de egy piacképes diploma rengeteget számít. Másrészt, az egyetemen olyan dolgot kapsz amit egy szegény környéken, szegény közösségben élő soha nem fog megkapni és emiatt nem lesz SOHA vállalkozása:
Kapcsolatokat.
Ez az egyetem lényege. Olyan embereket ismerhetsz meg, akiknek telik arra, amit te tudsz adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!