Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A szegények Többsége miért...

A szegények Többsége miért várja a sültgalambot?

Figyelt kérdés
Én itt élek Közöttük, a többségének annyira telik hogy szidják a rendszert, mert nem ad munkát. Aki közmunkás az szidja a rendszert mert nemkap rendes munkát. Lehet itt toleránsnak lenni, de a közmunkások nagy részének eredmény egy összeadás, meg eredmény ha olvasni tud. Ezek mégis mire kapnának komoly fizetést? A szegények nagy része meg semmi olyat nem tesz ami kisegitene a helyzetéből.
2014. márc. 16. 07:57
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
Azt azért be kell látni, hogy ha kell akkor az embernek akár 100 km-t is költözni kell. Én belátom, hogy a végzettségemmel a saját városomba nem fogok, sőt a közelébe se munkát találni. EZért elköltözöm majd oda ahol igen. Ezzel könnyen el lehet helyezkedni, de persze nagy városban és ott se mindenhol. De ez az egyik legjobban kereső és legkeresettebb munka. Van ismerősöm is aki még ezen belül is jól keres. (persze nemkezdő) Most akkora bónuszt kapott fizetése mellé ami sokaknak egy éves fizetése.
2014. márc. 16. 11:12
 22/34 A kérdező kommentje:

Kedves 9-es válaszoló! A kérdésedre a személyes példámat hozom fel egyik lehetséges megoldásként - feltételezve hogy piacképes a szakmád. Én fél évet voltam közmunkás, mert nem találtam munkahelyet. Ez idő alatt gyakorlatilag az alapvető dolgokon, mint étel, tisztálkodás és retsi rám eső része, semmire nem költöttem. Még a reggeli felvágottamat is kiszámoltattam szeletre a boltban. Így félretettem annyi pénzt hogy el tudjak járni magántanárhoz nyelvet tanulni. Megszereztem a vizsgát és ezt meg az egyik szakmámat használva találtam munkát.Ha kevés lett volna, tanulok még egy nyelvet. Olyan nincs, hogy túlképzett vagy közmunkára. Ha bemész személyesen és úgy kérdezed meg a polgármestert, hogy legyen szíves ásót adni a kezedbe örülni fog, hogy értelmes ember is lesz Köztük. A másik módszer pedig az, hogy piacképes diplomát szerzel és diákhitelből állod a kollégiumot. Egy mérnök röhögve fizeti vissza a diákhitelét még 10% kamatnál is.

Vagy levelezőn - van államilag támogatott levelező - elkezded az egyetemet, mellette meg közmunka meg azért néha minden piacképes szakmában becsúszik egy kis baráti projektmunka. Durva kontraszt,de nekünk szegényeknek vagy ez van, vagy az hogy elisszuk a penzt meg elszívjuk..

2014. márc. 16. 11:28
 23/34 anonim ***** válasza:
60%

Persze, diákhitel...mérnök röhögve visszafizeti... albérlet mellett biztos... te tuti nem itt élsz. Nem egy mérnök ismerősöm van....kap 200 nettót...100 ugrik albérlet meg kaja, maradék meg mehetne törlesztőre. Félrerakni ő se tud akkor, vagy élni...

Kérdező én nem értelek téged. Ez nem nyugat. Nyugaton nem véletlen nem sírnak a szegények...ott találnak munkát és a gazdasági környezet is olyan, hogy normálisan megtud élni egy szakmunkás is.

Aki viszont ebben az országban nem diplomás, az éhen hal, meg "várja a sült galambot".

Itt az igazi probléma. Hogy oda jutott egy ország, hogy már csak diplomás TUD MEGÉLNI...nem élni...MEGÉLNI. Nem mindegy.

2014. márc. 16. 13:05
 24/34 anonim ***** válasza:

"Itt az igazi probléma. Hogy oda jutott egy ország, hogy már csak diplomás TUD MEGÉLNI...nem élni...MEGÉLNI. Nem mindegy."

De azt is figyelembe kell venni, hogy egyre több állásnál elvárás a diploma. 2020-ra az Európai állások több mint 30%-ához kell diploma.

Pár éve volt egy cikk, hogy az Egyesül Államokban a munkák 57%-hoz diplomát kértek. És az oka, hogy a munkák átalakultak gyáriból szolgáltató és szellemi rétegűvé. A gyárit felváltják gépekkel, helyette több a szellemi munkát igénylő. Ebben az szívja meg aki nem szeret tanulni.

2014. márc. 16. 13:38
 25/34 anonim ***** válasza:

A mai kor egyik legnagyobb hazugsága a "szerezz diplomát-szerezz jó állást" dogma.

Számos anyagilag sikeres ember még az érettségit sem szerezte meg, vagy félbehagyta az egyetemi tanulmányait és most diplomásokat dolgoztat. Sokan meg nem értik, hogy van egy papírjuk, amiről éveken át azt hazudták nekik, hogy ér valamit, most meg semmire nem mennek vele az életben. A világot csak az érdekli, hogy konkrétan mit tudsz és neki ebből milyen haszna származhat, nem pedig az, hogy azt a tudást honnan szerezted meg és éppen milyen papírt lobogtatsz magad előtt nagy büszkén.

2014. márc. 16. 13:54
 26/34 anonim ***** válasza:

"Számos anyagilag sikeres ember még az érettségit sem szerezte meg, vagy félbehagyta az egyetemi tanulmányait és most diplomásokat dolgoztat."

Mindig feljön ilyenkor Jobs vagy Gates. Hogy en fejezték be az egyetemet... Igen, de nem ez a nagy átlag és átlagot kell nézni. Nem egy tanulmány és statisztika van, hogy jobban élnek a diplomások. Mindig van kivétel, de az átlagot kell nézni.

Ugyanakkor az előbbi két ember is elismeri, hogy fontos volt az egyetem számukra és sokat tanultak ott, annak ellenére hogy először nem fejezték be. Tehát nem szükségtelen.

2014. márc. 16. 14:50
 27/34 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül csak rájuk gondoltam, vannak kevésbé ismert vállalkozók is, akik a tudásukat önképzésen keresztül és az életben szerezték, nem a padban ülve, elavult tankönyveket magolva.

Ismerősi körben is ezt látom, egy infós haverom mondta nemrég, hogy az egyetemen tanultak kb. 5%-át használja az angliai munkahelyén, a többi akkor ragadt rá, amikor a szakmájával foglalkozott a szabadidejében.

Én szerencsésnek érzem magam, hogy a végzettségemmel (társadalomtudományi MA képzés) egyáltalán kaptam munkát, de kb. érettségivel el tudnám látni az ottani feladatokat.

2014. márc. 16. 14:57
 28/34 anonim ***** válasza:

"Ismerősi körben is ezt látom, egy infós haverom mondta nemrég, hogy az egyetemen tanultak kb. 5%-át használja az angliai munkahelyén, a többi akkor ragadt rá, amikor a szakmájával foglalkozott a szabadidejében.

Én szerencsésnek érzem magam, hogy a végzettségemmel (társadalomtudományi MA képzés) egyáltalán kaptam munkát, de kb. érettségivel el tudnám látni az ottani feladatokat."

Azért a diploma se mindegy milyen. Már bocs de a társadalomtud. nem egy olyan hú de keresett szakma. Ha megnézed az adatokat, mely akár a felvin akár máshol van ez egyből lejön. Most az ember választhat olyan szakmát ami érdekli de lehet éhez hal.

És igen az infó az más. Itthon az egyik legkeresettebb és a kezdő bér is nettó 200. Én is ezt tanulom és látom, hogy sok dolognak nincs értelme, de elvárás. Hogy miért? Mert akkor egy hirdetésre boldog-boldogtalan jelentkezne aki már meg tud csinálni egy egyszerű számológépet c#-ban.

Most kb elmondtam a lényegét annak amit egy ismerősöm mondott mikor felvételiztetett. Ő maga is nettél fél millió körül keres, de ehhez kellet egy 8 év tapasztalat.

Tehát nem kell hozzá, de elvárás. Mindenhol van olyan aminek nincs értelme.

2014. márc. 16. 15:27
 29/34 anonim ***** válasza:

Pont ez az, hogy mindenki automatikusan abban gondolkodik, hogy másoknak fog dolgozni. Miközben a legsikeresebb emberek szinte mind önfoglalkoztatók, sokuknak nem volt a kezdetekkor segítsége sem, mégis befutottak.

Tudom, hogy a végzettségem nem túl piacképes, de 18 évesen ezt valahogy senki sem közölte velem. Mindenki azt hajtogatta, hogy szerezz diplomát és majd tök jó lesz neked, mert diplomásként tiéd lesz a világ.

2014. márc. 16. 15:47
 30/34 anonim ***** válasza:

"Pont ez az, hogy mindenki automatikusan abban gondolkodik, hogy másoknak fog dolgozni. Miközben a legsikeresebb emberek szinte mind önfoglalkoztatók, sokuknak nem volt a kezdetekkor segítsége sem, mégis befutottak."

Ha mindenki vállalkozó lesz akkor ki fog dolgozni? Most lehet mondani, hogy csinálj vállalkozást, de akkor ki fog neked dolgozni ha mindenki vállalkozó?

"Tudom, hogy a végzettségem nem túl piacképes, de 18 évesen ezt valahogy senki sem közölte velem. Mindenki azt hajtogatta, hogy szerezz diplomát és majd tök jó lesz neked, mert diplomásként tiéd lesz a világ."

Igen nekem is mondták, de én olyat választottam ami piacképes. Hogy hogyan? Utánanéztem. Nem azért de pl minek megy valaki szabad bölcsésznek is? Ok jól hangzik, de mi értelme?

Ha azt mondják menjek szerezzek szakmát, akkor elmegyek kutyakozmetikusnak és boldogság lesz? Nem, mert a kutyának se kell.

2014. márc. 16. 15:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!