Mért van annyi diplomás munkanélküli?
Na szóval a fentebb említett példák mutatják, hogy a különböző egyéni helyzetek mennyire eltérő felfogást eredményeznek, ami a diploma megszerzését illeti....
Valaki azért görnyed 5 évig a könyvek felett, kitűnően tanul,és minden órán ott van, hogy legyen egy "álomszakmája", aztán jön a rémálom, a munkanélküliség...ami, ha eléri, mély depresszióba is süllyedhet, hiszen minden hiábavaló volt...
Aztán ott a sikeres vállalkozó csemete, aki a hobbyja miatt iratkozik be a szakra, de tisztában van a reális helyzettel, hogy egyáltalán nem biztos, hogy valaha lesz ezzel a diplomával állása, így nem is erőlteti meg magát, nem jár be naponta, nincs ott minden előadáson, és 2-3as tanuló, de mégis elvégzi...így legalább elmondhatja magáról, diplomás ember vagyok! Később viszi tovább a sikeres vállalkozást és mulat a haverokkal,nem nyomasztja a szegénység, a munkanélküliség...
Ismertem olyat, aki bánatában felakasztotta magát, mert minden reménye és vágya a diplomájához fűződött, ebben látta élete célját...az ilyen "mindent egy lapra" életszemlélet elég rossz, mert ha mégsem jön be, ha nem kap olyan állást hosszú ideig, amilyet szeretne, nagyon kiborulhat idegileg az illető...és ittas állapotban olyat tesz, ami visszafordíthatatlan....
akik egyetemre, főiskolára mennek, azt tudom tanácsolni, hagyjanak nyitva egy kaput, más lehetőségeket is és építkezzenek abba az irányban is, hogy "több lábon álljanak", hogy legyen mire támaszkodni, ha a diploma mégsem hozná meg a várva várt elképzeléseket, az álomállást...tudom, nehéz, de még nehezebb az, ha később azzal kell szembesülni, hogy hiába minden erőfeszítésünk, ez a szakma már nem piacképes, nem lehet vele elhelyezkedni...ha pedig nyomorgó munkanélküliként szeretnénk magunkat átképezni, az gyakorlatilag lehetetlen, hacsak nem támogat a család anyagilag! Még a legegyszerűbb tanfolyamok díja is lassan százezres nagyságrendű tétel, amit munkanélküli vagy szociális segélyből lehetetlen előteremteni, így igaz az, hogy a nyomor további nyomort szül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!