Az osztrákok utálják, lenézik a magyarokat?
Nem, szerencsére annyira nem türhő taplók mint a britek lettek...
A kihasználható alacsonyabb rendű balkániságot pedig a török kiűzésétól kb. egész az első világháborúig szorgalmasan gyakorolták, és hát a régi szokások kísértik néha az embert...
A munkaerőről szerintem egyáltalán nem ez a véleményük, már csak azért sem, mert ott megbecsüli magát minden magyar, és a munkáját a lehető legjobban fogja végezni, mert jön a másik magyar a helyére, ha nem így tenne. Több tv riportban is dicsérték a munkaadók a magyarokat, persze ez lehet inkább propaganda riportfilm volt (pl. Napló), vagy egyszerűen így állították más okból össze a riportot, de az is lehet tényleg így van. Én ez utóbbit gondolom.
De nem csodálkoznék az ellenkezőjén sem, valljuk be amikor megnyílt a határ a 90-es években és kimentek a "magyarok", közöttük a kisebbség és a paraszt egyaránt, szétlopták a bécsi üzleteket. Kiírták a boltra: "Magyar ne lopj!" Megalázó, amiatt a pár ezer tolvaj miatt.
Én egyáltalán nem csodálkozom, sőt megértem, ha így gondolkodnak rólunk!
Nem jó ez természetesen, de ha pár koszos tolvaj miatt kell égjen a pofánk, hát ez van.
Majd az ott dolgozók visszahozzák a becsületünket!
Még a magyarok is utálják a magyarokat :D
Eddig még életemben nem volt olyan munkahelyem ahol ne lett volna az az 1 vagy rossz esetben 2 ember akik picit magasabb poszton voltak (de ugyan olyan munkás), és élvezte, hogy lenézhette a többieket.
Ez mindenhol él, Magyarok ellen ilyen speciel nincs sehol, csak az emberekben élő lenézés jön elő sok helyen. Ez nem hiszem, hogy egy nemzetre érvényesülne mint sem inkább adott helyzetekre.
A [link] -ot szoktam néha olvasgatni, az oda posztolók nagy részét megbecsülik az osztrák munkáltatók ha a munkavállaló jól dolgozik és nincs rá panasz.
Persze volt ellenpélda is de kivétel mindig, mindenhol van.
Nem jellemző ez azért.
Tudják,hogy a munkaerő kellhet nekik,és ezért eltűrik a helyzetet.Egyre inkább azonban a saját erejükből próbálják a munkaerőpiacukat ellátni,ezért egyre kevesebb lesz a külföldiek munkavállalási esélye,mert egyszerüen "nem válaszolnak",vagy azt mondják,hogy a nagy számú jelentkezés miatt nem tudnak figyelembe venni minket!!. Ez lesz egyre inkább,nem az,hogy utálnak minket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!