Miért van az, hogy félek bármit is tenni ebben az országban?
Fiatal vagyok és egyre gyakrabban gondolkozom a ház, telekvásárláson, önellátó életmódon, bio-ökogazdaságon, saját halastavon, fúrt kúton, ezekre szerintem az embernek inkább büszkének kell lennie, de a sok rémtörténet miatt én már rettegek és nem mernék még a saját telkemen sem csinálni semmit, hogy ki mikor jelent fel miatta, esetleg mikor kapok többszázezres büntetést, vagy veszik el a telket.
Legyen szó akár valami különleges kerti lugasról, nagyobb kerti tóról, vagy csak egy fúrt kútról, hallottam pl olyat, hogy vízórát rakattak a kútra, de olyat is, hogy a kerti tó miatt büntettek, mert nem jelentették be az építését. Lassan már egy gyümölcsfát sem lehet elültetni.
23 éves fiatal vagyok, igyekeztem pozitívan, szabályismerően hozzáállni az országhoz, de olyan érzésem van, mintha az embereket próbálnák terrorban tartani, puritán szinten tartani. Senkinek sem legyen semmi ami jó, mert akkor talán túl jó lesz a közhangulat, vagy a szegények fellázadnak? Vagy mi?
Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy az életkedvem is elvette, nincs semmilyen irány amiben elindulhatnék, itthon mindenért büntetnek. Mintha a büntetés egy külön adóforma volna.
Ha meg nem büntetnek meg, akkor lehet segget össze szorítani hogy mikor fognak. Nekem szétenné a lelkem a stressz.
Pl nekem az a bajom hogy van egy telkem 1500m2 és csak akkor lehet rá 3%ot építeni ha vesz hozzám még 1500 at.
Ennek mi értelme? Miért nem építhet rá olyan házat amilyet akar? Semmi értelme. Mellette kb 3 m re az út túloldalán meg ott vannak óriásházak.
Kérdező nyugi már.
Igen létezik az amit mondasz, de ezt is települése válogatja.
Itt Pest megyében az egyik helyen pl a nyaraló részlegre annyi adót meg minden hülyeséget fizettet ki az önkormányzat meg a csatornázási művek, hogy nem éri meg telket venni vagy megtartani mert ha csak áll az üres telek is termeli a mínuszt ezerrel.
Egyik kedvencem ez a nagy csatornázási őrület, a közmű mindent a tulajjal fizettet ki ámbár mégis minden a közműé, és amikor valami elromlik cseszik bármit is tenni, oldja meg a tulaj.
Ja de azért fizesse az ember a sok pénzt, vagy ha nem akkor jobb ha eladja a telket mert 100e-es talaj terhelési adót dobnak rá.
Ezeket a dolgokat úgy tudod kikerülni hogy mielőtt odaköltözöl valahova körbe kérdezel a szomszédoknál hogy adjanak a körképet a településről.
Egy településsel arrébb az említettől meg azt csinálhatsz a nyaraló részen amit akarsz, még csatornázni sem kell.
Az sosem árt ha mindenek előtt bemész az önkoriban és kérdezel.
A másik fontos dolog hogy ebben az országban nem célszerű kívülre építkezni, úgy értem hogy kifelé ne látszódjon a jólét. Jártam már nem egy házban ami kívülről egy tipikus lakóház volt, a belsőrésze meg a belső kis udvara meg egy álom.
Annál jobb minél kevesebb látszik, és minél kevesebbet lát a hivatal meg a szomszéd.
Szerinted miért van az hogy régen a nyaralókon kerítés sem volt, most meg minden elvan nádazva illetve 3 méteres falkerítések vannak?
Amit nem lát az irigy szem, az nem fáj neki.
Ebben az országban azért van az amit leírsz mert úgy van megcsinálva hogy a hivatalnak megérje bűntetni.
Szerinted miért láttam december 24.-én egy rakat traffipaxos rendőrt olyan helyeken, ahol nem igen szoktak lenni? Mert még karácsony napján is szívnák a véred, mert másból nekik sem lesz pénzük.
Persze gondolhatod hogy a helyi maffiózó vagy etnikum ordenáré házához nem fognak odamenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!