Elmagyaráznátok nekem pár dolgot ezzel kapcsolatban?
Figyelt kérdés
Ott kezdeném, hogy azért vagyok még butácska a dolgokban, mert 16 éves vagyok, nem rég kezdett el érdekelni a politika, viszont most nagyon. Máma egész nap azon kattog az agyam, hogy (még hozzáteszem, nem vagyok rasszista, csupán az ocsmány viselkedést ítélem el, amit, lássuk be, jobbjára a romák művelnek) tulajdonképpen miért büntetik a rasszizmust, ha nem is konkrétan és miért van az, hogy az országunknak nincs pénze kifizetni az adósságot, de arra van, hogy segélyt osszon mindenkinek (jobbadon a romáknak). Apám szavaival: az adófizetők pénzéből élnek. Igaza van. Tényleg nem akarok senkit és semmit támadni, nem tisztem megmondani, hogy ki és mi jó és rossz, csak elgondolkodtam ezen és nem tudok álláspontra jutni, valószínűleg azért, mert még a felét sem ismerem a történetnek, pont ezért ha értelmesebbek elmagyaráznék, mert addig úgy sem nyugszom, amíg ez nem lesz tiszta a fejemben. Köszönöm!2013. dec. 10. 10:54
1/5 anonim válasza:
Most azt kellene neked elmagyarázni, hogy miért jár segély a cigányoknak? Hát ez bizony eléggé fogós kérdés. Én mindössze annyit tudok feltételezni, hogy valakiknek céljuk vannak velük, hiszen merő emberbaráti szeretetből miért pénzelne valaki egy közveszélyes társaságot?
2/5 anonim válasza:
Azért kell segélyezni az embereket, mert elvileg (!) önhibájukon kívül vannak az adott helyzetben. Persze ez a gyakorlatban átment ebbe a megélhetési munkanélküliségbe, tehát hogy ingyenélősködik, mert tudja, hogy úgyis kap majd segélyt.
Az a baj a mai cigánysággal, hogy két nemzedék felnőtt náluk úgy, hogy azt látták, hogy nem kell dolgozni, mert akkor is kapják a zsót. Most ezzel a helyzettel mit lehet kezdeni? Munkára kell kényszeríteni őket... Hogy kényszeríted munkára? Pl kömunkához kötöd a segélyt. Nem vagyok Orbánista, szerintem elég sok baromságot csinál, de ez speciel egy jó húzás volt.
3/5 A kérdező kommentje:
Céljuk? Ez érdekes.. Miféle céljuk lehetne velük, hiszen dolgozni nem szeretnék és észben sem tűnnek ki. Tisztelet a kivételnek, bár olyat még nem ismerek.
2013. dec. 10. 11:17
4/5 A kérdező kommentje:
Önhibájukon kívül...Jah... A közmunkához kötött segéllyel én is egyetértek, nyáron láttam őket kaszálni az jó volt. De az én álomvilágomban ők ugyanúgy dolgoznak, mint a többi, az lenne a legszebb. Nem kéne segélyre költeni, maradna pénz az adósság megszüntetésére.
2013. dec. 10. 11:19
5/5 anonim válasza:
"Miféle céljuk lehetne velük,"
Te most épp egy pár százezres szavazóbázisról beszélsz. Jövőre választások. Dereng? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!