Az orvostanhallgatók, rezidensek tüntetnek a jobb megélhetésért. Szerények: mindössze meg szeretnének élni a fizetésükből. Mit szóltok hozzá? Igazuk van? Lásd még a kommentet, mert ezt nem lehet 250 karakterbe beszorítani!
A válasz megírásának időpontja: ma 10:51
Ez a felfogás szerintem egy véget nem érő zsaroláshoz vezethet. Mert mi a megfelelő fizetés?
Ha 90-et kap, 110-et akar. ha 110-et kapna, mennyit akarna?
Egy közeli barátom sebész rezidens, és van, hogy ő viszi a hátán az egész osztályát egy súlyponti kórházban. Nem ritka, hogy 24 órázik, de volt már úgy, hogy 48 órán át ügyelt, és közben két órát sikerült aludnia több részletben. Ehhez pedig keres összesen havi 70 000 forintot nettóban.
Én azt gondolom, hogy megérdemlik az emelést, mert sokszor emberfeletti munkát követelnek az egészségügyi dolgozóktól. Főleg úgy nehéz, hogy mindenhol hatalmas a zsúfoltság, a munkakörülmények sokszor a minimálisan elvárhatónál is rosszabbak. Minden tiszteletem azé, aki ebben a hálátlan világban orvosnak vagy ápolónak megy!
Én sebészeti klinikán voltam nemrég.,(egy lepusztult hely). Hát én megértem őket és igazat adok nekik.
Én tőlük nem sajnálnám a pénzt az biztos., sem az egészségügytől mert azt mondják, hogy például az oktatásra sincs pénz, de könyörgöm abba még nem halt bele senki, hogy buta maradt!
Az egészségügyben a pénztelenség miatt ember életek múlhatnak és múlnak!
Miről beszél a kérdező?
Szeinted hány ember dolgozik külföldön, akinek az általános és közép iskoláját fizette az állam?
százazres nagyságrend!!!
Orvos: néhány ezer!!!
MIRŐL BESZÉLÜNK???
14.54 vagyok
SZÁNALMAS AZ ÍRÍGYSÉG!!!!
ma 09:57
Azért a mozdonyvezetőt kicsivel nagyobb felelősség terheli!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!