Az EU miért kényszerít ekkora liberalizmust büntetőjogok terén Magyarországra?
Ha téged tartanának előzetesben 4 évig, te is nagyon liberális lennél ebben.
Gondold végig: Ha valaki bűnös, annak tökmindegy, úgyis ülnie kellene. De ha ártatlan, akkor éveket lopnak el az életéből, amit senki nem tud visszaadni neki.
Nem az előzetes idejét kell hosszabbítani, hanem a felderítés és főleg az ítélkezés idejét kell(ene) lerövidíteni!
Nem az előzetesre gondoltam.
Az a magyar igazságszolgáltatás hibája , hogy 4 év alatt nincs ítélkezés meg semmi.
Arra gondoltam, hogy , mint a cikkben is áll, szerintük luxusbörtönök kellenének, mert a jelenlegiek "embertelenek"
Vagy, gondolok még a tényleges életfogytiglanhoz való hozzáállásukra.Nagy Britanniát is megszívatták már ezzel.
luxusbörtönök: ha valaki életfogytiglani büntetését tölti, azaz nem szimplán büntetésből ül, hanem élete végéig, vagy nagyon-nagyon-nagyon hosszú ideig el van zárva a társadalomtól, akkor meg kell adni neki a lehetőséget, hogy szakmailag fejlődjön, tisztességes munkát végezzen, és a a börtönön belül élvezhesse is ennek a munkának a gyümölcsét. Nyilván nem kell sokkal több adóforintot szánni az ellátására, mint más fogvatartottakéra, hanem szimplán lehetővé kell tenni, hogy ha a keresete engedi, jó körülmények között éljen. Vagyis bérelhessen külön cellát, akár egy teljesen kényelmes helyet, nézhessen tévét, vehessen videojátékokat, stb.
Nos nyilván annak, aki 1-2 évre van bevarrva, annak nem kell kinyalni a seggét. Úgysem fog dolgozni olyan sokat, hogy vagyona legyen belőle. Ebben az esetben ezektől a privilégiumoktól meg kell fosztani, a spórolás érdekében, ellenben az oktatására így is megérné jóval több pénzt áldozni.
Namost lehet, hogy én vagyok láma, de ebben mi a liberalizmus?
A liberalizmus nem azt jelenti, hogy a rabok éljenek szabad ember módján. Ez inkább emberiességi, humánussági kérdés, de ez nem azonos a liberalizmussal. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!