Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Hitler még sem volt olyan gonosz?

Hitler még sem volt olyan gonosz?

Figyelt kérdés
Az utóbbi időkben sok minden derült ki, például, hogy Rudolf Heß, a britek ölték meg, valamint ,hogy tényleg Hitler küldte Angliába békét küldeni, nem egymaga ment oda. Ez kicsit elgondoltatott, mi fog még kiderülni, lehet nem is volt olyan rossz ember? Mit gondoltok?

2013. okt. 4. 22:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
67%

Kérdező itt valami baj lehet az értékrenddel. Szerinted, ha nem rohanja le a fél Európát, a többi a maga részét direkt csak úgy legyilkolászta volna? Szerinted, ha áttérek a szemközti sávba, nekimegyek egy autóbusznak, felborul, lesz 20 halott, akkor a buszvezető a hibás, miért jött nekem? Meg a halottak, miért ültek rossz helyen? Szerinted lesz, akinek a halála nem az én lelkemen szárad?

Te azt gondolod, ha visszalőnek, és meghal valaki a támadók között, az a megtámadott sara? Nem lehetett volna a támadást meg sem tenni?

Ha tényleg ezt gondolod, nincs miről beszélni veled.

2013. okt. 5. 11:08
 12/17 anonim ***** válasza:
38%

8-as válaszoló,neked is kár volt megszületni.

Hogy lehet ilyet mondani hogy 75 millió ember halála hasznos,p*cs?

2013. okt. 5. 20:39
 13/17 anonim ***** válasza:
77%

A történelemben nincs olyan, hogy gonosz. Vannak szükségszerűségek, lehetőségek, választások.

Ha úgy teszed fel a kérdést jobb lett volna ha Hitler festő lesz, vagy meg sem születik, úgy a válasz valószínűleg igen.

Az a kor, amiben élt - ezt nagyon hosszú lenne itt kifejteni - előrevetítette az árnyékát egy diktatúrának és a háborúnak. Azaz, ha nem Hitler, akkor más kezdeményez háborút. Sztálin szinte biztos. Azt se felejtsük el, hogy a nácik csak hajszállal tudták megszerezni a hatalmat, a német kommunisták hasonló támogatással bírtak, és senki ne gondolja, hogy "puhábbak" lettek volna náciknál.

Persze a történelemben nincs ha. Hitler felelőssége óriási, de sokszor ő is kényszerhelyzetben volt. Én úgy gondolom, meg kellett volna állnia, mikor az elvett német területeket visszaszerezte, s idővel elkezdődhetett volna egy enyhülés. Akár pozitív személyiség is lehetett volna. Olyasmi, mint a törököknél Atatürk. De ő más alkat volt, s nem volt megállás.

Hess szerepe nem tisztázott. Sosem tudjuk meg, hogy Hitler tudtával/beleegyezésével/támogatásával repült Skóciába. Hivatalosan árulóként tartották számon. Nem is volt teljesen komplett az ürge. Valami nem kerek vele, a hosszú büntetése, (hiszen nem tett semmit, sitten ült szinte az egész háború alatt), halála okot adnak sok összeesküvés elméletre.

Hitler Angliával nem akart mindenáron háborút, ez nem új. Sőt, az oroszokat is csak jóval később akarta megtámadni. Vannak sejtések, miért lépett előbb (állítólagos szovjet csapatok összevonások, miszerint egy megelőző csapást mért volna).

A második világháború kitörését előre kódolta az első igazságtalan lezárása, hatása szinte napjainkig érezhető.

2013. okt. 6. 19:20
 14/17 anonim ***** válasza:

Én SOHA nem mentegettem se a briteket, se Sztálint, sem a japánokat háborús bűneik alól (akiket egyébként csak te hoztál szóba). Viszont Te ezzel szemben folyamatosan mentegeted Hitlert.

Ha azt akarod mondani, hogy a szövetségesek bűneivel sokkal elnézőbb a közvélemény, akkor MONDD AZT! (És még igazad is lenne...) De ne gyere ezzel a szánalmas látens náci bullshittel, hogy "Hitler nem is volt akkora szemétláda", meg "valójában csak fele annyi ember élete szárad a lelkén", stb...

Értem én, hogy nagyon szeretnék egyesek a példaképüknek a Führert, csak hát nem lehet, mert mégiscsak ártatlan emberek millióinak a haláláért felelős. Ennek ellenére azt mondom, minden jogod megvan szabadon véleményt alkotni, még akkor is, ha az majd szétcsattan a képmutatástól.

De nehogy már az legyen a gonosz, aki nem támogat benne.

2013. okt. 6. 22:42
 15/17 anonim ***** válasza:
48%

"8-as válaszoló,neked is kár volt megszületni.

Hogy lehet ilyet mondani hogy 75 millió ember halála hasznos,p*cs?"

Most akkor volt egy azóta törölt másik 8-as hozzászólás is, vagy ennyire régen volt már a szövegértés az általánosban?

2013. okt. 6. 22:47
 16/17 anonim ***** válasza:
90%
Nagyon vicces vagy utolsó,de akinek én írtam már törölték a hozzászólását
2013. okt. 7. 14:26
 17/17 anonim ***** válasza:

"Nagyon vicces vagy utolsó,de akinek én írtam már törölték a hozzászólását"

Akkor elnézést kérek.

Nem lenne szabad hozzászólásokat törölni.

2013. okt. 8. 01:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!