Miért szidják az emberek az Európai Uniót? Tudtommal megszavazták!
Javítsatok ki, ha tévedek, de úgy tudom, 2004 máj 1. jén belépett Magyarország az Európai Unióba.
Ezt az emberek szavazták meg, a nép.
Most mégis sok embert hallom szidni az EUt.
Miért? Ők, mi szavaztuk meg.
Miért nem jó soha semmi?
Mert a legtöbben szerintem nem erre számítottak.
Meg hát az "úniós minimálbérrel" és a bécsi cukrászdával is etették a népet.
Én ismerek olyanokat akik megbánták, hogy az igenre ikszeltek.
Ez bonyolult kérdező.
Mi nem vagyunk szegények , sikertelenek sőt...
Vannak dolgok amiket kihasználunk az EU-ban , főleg a szabad tőke áramlást, szabad mozgást.
De, ezek az előnyök bármilyen szépek , bármilyen hasznosak is mit sem érnek ilyen hátrányok mellett.
Külföldön születtem ,ott is nőttem fel.
Én , családom kb az ezredforduló óta haragszunk az EU-ra.
Tettek egy megbocsáthatatlan bűnt.
A többség nem haragszik rájuk, szerintem. Csak a szélsőjobbos nethuszárok nagyon hangosak az ilyen oldalakon.
Statisztika van róla, hogy Magyarországon 10-ből 9 beruházás uniós pénzből megy.
Na vajon mi lenne velünk az Unió nélkül?
Vajon ha annyira szörnyű, miért léptek be idén a horvátok? És miért akarnak még a szerbek is?
Ez már 10 éve volt és akkor is csak a választásra jogosultak 38%-a szavazott a tagságra.
Azóta az emberek egy jelentős része csalódott az EU-ban.
Semmi sem állandó, főleg nem a politika.
Én nem vagyok a tagság ellen, de egy demokráciában népszavazást lehetne tartani a kérdésről. Ez eddig még csak az Egyesült Királyságban történt meg 1975-ben, akkor a maradás mellett döntöttek, várhatóan a következő években ismét lesz egy referendum a szigetországban.
Egy népszavazás eredménye nem örökre szól, például Puerto Rico státuszáról (függetlenség/USA társult állama/51. szövetségi állam legyen) már 1967-ben, 1993-ban, 1998-ban és 2012-ben is tartottak népszavazást.
Horvátországban szoros volt a szavazás.
Sokan ellenzik még ma is a tagságot.
Az első botrányuk is meglett már,az a kiadatásos.
Egyébként Magyarország az EU támogatások elég nagy részét ki sem használja, nem hívja le vagy nem tudja lehívni.
Mint , nagy vasútbarát , mondok egy példát.
Spanyolország például EU támogatásokból csináltatta meg a nagy sebességű vasúti hálózatát.
A Spanyolország az EU strukturális alap legnagyobb felhasználója volt.
Ha ilyen volumenű ,beruházások lehetségesek, akkor Magyarország miért nem csinál hasonlót?
Így tényleg nem éri meg tagnak lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!