Nem lehet valahogy megoldani, hogy ne legyen cigány oktatás?
50%os,visszaolvastam a kérdező összes válaszát de sehol sem írt olyat,hogy a cigányoknak szegényeknek kell lenniük,csak azért mert cigányok
Próbálj már kérlek valami olyan dologba belekötni amit le is írt
Vettem a fáradságot és végignéztem a válaszokat. A kérdés aktivizálta a szajkókat. Igazi megosztó kérdés, de ez nem a kérdező hibája, hanem azoké, akik ennyi ismételgetőt gyártottak. A valódi tartalommal alig foglalkozott valaki, őket - elképzelem, magukban káromkodva - gyorsan lepontozták azok, akik, ha irányíthatnának, öt perc alatt vérözönbe döntenék az országot, mégsem értenék, miért.
Ez nem az a hely, ahol e nagyon is fontos kérdést meg lehet beszélni. Mit megbeszélni, említeni sem lehet.
Nagyon remélem, hogy nem lesz kiskapu. Igenis kell a példa, amit mutathatunk az utódállamoknak, kell a hitelesség, kell, hogy merjünk új dolgokba kezdeni.
De nem is csak érdekből. A cigány egyike a kevés népnek, amely idekerülése óta mindenben együtt volt velünk mindvégig, átvette nyelvünket, történelmünket, ugyanakkor közvetve segítséget is adott nekünk (bizonyos magyar néprajzi kutatásokat már csak cigányok közt lehet elvégezni, mert egyes szokások csak náluk őrződtek meg, pl az élő népi mesemondásról, új népmeseváltozatok képződéséről a 70-es években már szinte csak erdélyi cigányoknál lehetett jól gyűjteni). Ha hirtelen eltűnnék az összes cigány, akkor ezzel a teljes magyar identitástudat is veszélybe kerülne. Nem lehet már a kettőt késsel szétvágni, fel kell dolgozni, nincs más út, csak előre.
Pedagógiailag viszont nem tudom elbírálni az ötletet. Elsőre nagyon jó ötletnek tűnik. Ha a szakértők helyeslik, szerintem meg kell lépni. Szakszerű kritikáknak lehet helye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!