Hol tudnék utánanézni annak, hogy a rendszerváltáskor kik kaptak kártérítést az államosítások miatt?
A Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal
"Felel a megszűnt Országos Kárrendezési és Kárpótlási Hivatal, a Központi Kárrendezési Iroda, továbbá a Központi Igazságügyi Hivatal kárpótlási szakterülete iratanyagainak irattározásáért, archiválásáért,
jár el a kárpótlási jegy visszatérítésére irányuló eljárásban."
Itt érdeklődj!
Nos, talán első körben a helyi önkormányzat.
És levéltár, mert sokszor az is nehéz, ki jogosult. Tudom, mi is így voltunk. De leszartuk, mert annyi pénzt nem ért, hogy peresedjünk, és a rokonokat magunk ellen élezzük. Kaptunk valamit, nem érdekelt minket, hogy esetleg több is lehetett volna. Így 2013-ban ez különösen undorító kérdés. Kb. 20 évvel vagytok lemaradva!!!!!!!!!!
2-esnek!
Már miért lenne undorító?
Érdekli őket, és tudni akarják.
Amúgy ez az oldal nem arra szolgál, hogy minősítsd a kérdezőt, hanem arra, hogy ha ha tudsz, segíts neki.
Szerintem a kérdező nem érdeklődni akar, hanem utólag igényt benyújtani.
Sajnálom. a véleményem fentartom.
Már miért ne nyújthatna be utólag igényt, ha lehet, hogy jogosult rá? Lehet, hogy akkor kiskorú volt. Az is lehet, hogy számára most derült ki, hogy a nagyszülőknek járt kárpótlás valamiért. Nem ismerheted az előzményeket és körülményeket.
Érdeklődéssel várom az indokaidat.
Első és harmadik válaszolók köszönöm nagyon a segítséget. A második válaszolónak annyit, hogy nagyszüleimről van szó, akiknek a család innen 300 km-re lévő rokonai (unokatestvérem) elvileg kb. 30-50 millió közötti kártérítést kapott. Benyújtani nem akarom az igényemet, csak tudni, hogy az a rokon aki most jön jó pofizni és keresni engem, az mennyire megbízható és hogyan álljak hozzá, mert gyanús a meséje.
Amiért pedig ítélkezel, egy utolsó tróger agy. Gondolom valami utolsó kommunista bérenc, vagy egy olyan patkány aki lenyúlta a rokonai pénzét, és kiforgatta azokat a vagyonukból, kisajátítva mindent magának.
Na látod, egy mondatod alapján ítélkeztem. Találtam? Nem tudom, de ha nem, akkor gondolj bele, hogy te eltaláltad-e a szándékomat. És így ítélkezz másokon.
Még egyszer köszönöm a többi válaszolónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!