Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ezt megteheti a behajtó?

Ezt megteheti a behajtó?

Figyelt kérdés
Van egy autohitelem amivel elvoltam maradva úgy hogy behajtóhoz adták az ügyet, de azt már rendeztem az adott időn belül. Most viszont felhívott a behajtó hogy fizessek ki nekik 165.000Ft-ot azon a címszó alatt hogy kezelési költség, mert ha nem fizetem viszik a kocsit. Ezt megtehetik? Semmi papírt nem kaptam a bankomtól hogy ezt nekem ki kellene fizetni... Szerdáig ki kellene fizetnem de nem tudom sehogysem...

2013. júl. 22. 17:26
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Az eredeti szerződést veheti át a behajtó, csakis az abban leírtakat érvényesítheti feléd, plusz a késedelmi kamatokat, a behajtás díja pedig nem lehet több annál, mint amibe az engedményezőnek került volna, ha önmaga hajtja be a követelést, ez általában a postaköltsége a felszólítások kiküldésének. Ennél többet egyszerűen nem követelhet a törvény értelmében, semmiféle irreális díjat nem találhat ki, aminek az eredeti szerződésben nem írtál alá. Én közölném vele, hogy ez az ügyvédem álláspontja, ha nem tetszik, akkor sajnos a bíróságon kell bebizonyítsa neked a költsége miből áll össze. Egyébként számlát kaptál egyáltalán erről a bizonyos összegről?
2013. júl. 26. 21:06
 12/16 A kérdező kommentje:
Semmilyen papírt,számlát vagy ehhez hasonló dolgot nem kaptam tőle. Elméletileg ma kellet volna jönnie érte de nem jött.
2013. júl. 27. 00:43
 13/16 anonim ***** válasza:
Semmiféle fecni nem jó, csak számla, köteles kiállítani előre, csak ez alapján követelheti a pénzt, és átutalással kell fizetni, nem kp-ban. Nagyon komolytalannak hangzik ez a behajtó. Gyanús, hogy az eredeti tartozást kinek fizetted meg, neki vagy a banknak?
2013. júl. 27. 09:06
 14/16 A kérdező kommentje:
Volt eszem akkor és akkor elmentem abba a bizonyos bankfiókba és ott fizettem be majd a befizetés csekkjét elfaxoltam ennek a bizonyos cégnek...:)
2013. júl. 28. 02:43
 15/16 anonim ***** válasza:
Akkor súlyosan át akar verni téged a behajtó, nyugodtan hátradőlhetsz innentől, mert ha ott befizethetted a tartozást az azt jelenti, hogy a hitelező valójában nem adta el azt, különben nem fogadhatta volna el a pénzedet, hanem el kellett volna utasítsa azzal, hogy a szerződésetek egymás között már nem él, eladta xy behajtónak. Neked csak az adataidat adták ki a behajtónak zaklatás céljából, ami hatalmas különbség. A behajtóval innentől szóba se állj bármivel próbál félrevezetni, nincs köztetek jogviszony, az ő megbízója a bank és nem te, szíveskedjen hozzá fordulni a költségeivel kapcsolatban, és ennyi a történet.
2013. júl. 28. 11:33
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod!
2013. júl. 29. 00:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!