Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Jelenleg tényleg ez a hivatalo...

Jelenleg tényleg ez a hivatalos álláspont az őstörténetünkről?

Figyelt kérdés

“Ezek a primitív hordák, akiknél a gyermek és nőgyilkosság régi tradíció… görbe lábú gyilkosok, primitív hordák, nyelvük nem lévén csak makognak, s a sokkal műveltebb szláv törzsek szavait lopták el… ”

Van aki ezt elhiszi? A válaszokhoz kérlek írjatok politikai szimpátiát, kivéve ha az egészet már rég megcáfolták.

2013. júl. 9. 15:52
1 2 3 4 5
 11/43 Vadkan01 ***** válasza:
Hát minden nép így kezdte, se nyelv, se erkölcs, se semmi, de most már jó kis nyelvünk van, sok történelmi személy is dicsérte és valószínűleg dicséri most is, emiatt jó versek is születtek.
2013. júl. 9. 17:00
 12/43 A kérdező kommentje:
Azért politikai témakörben tettem fel, mert nagyban függ az elfogadott történelem a politikától. A szovjetunió ideje alatt is teljesen mást tanultak, mint most. Ugyan úgy, most is megy a propaganda hadjárat, de mivel demokrácia van ez senkit nem zavar. Cáfolni gondolom már egy ideje megcáfolták, de az ilyenek nem jutnak el az emberekhez, csak ha direkt azt keresi. Meg arra is kíváncsi voltam, hogy aki ezt elhiszi az milyen beállítottságú.
2013. júl. 9. 17:01
 13/43 A kérdező kommentje:

11

Kivéve a szlávokat? Vagy mi mindenkitől el voltunk maradva az elmélet szerint?

2013. júl. 9. 17:02
 14/43 anonim ***** válasza:
32%

Kedves kérdező!

“Ezek a primitív hordák, akiknél a gyermek és nőgyilkosság régi tradíció…"

Mivel a különböző nemzetek hadseregeibe régen, amikor szinte csak testi erő számított nem az intellektuel, meg egyes alapkészségek, valahogy nem éppen, a társadalom leginkább legtoleránsabb, vagy humánusabb rétege került, ráadásul amely hadsereg, a korfelfogás szerint azt tehetett legyőzött ellenséggel amit akart. Mindenki öldösött halomra civileket, nőket gyerekeket, élte ki rajta beteges vágyait, nemcsak mi.

Nemcsak a középkorban, hanem a két világháború alatt is még, pedig akkor túl voltunk néhány nemzetközi egyezményen ,amik ilyen eseteket szabályoztak egy konfliktus esetén. De még akkor sem vette figyelembe mindenki.

Az ún. kalandozások alatt is azért nem erőszakolták meg a nyugati katonák a magyarok nőit, mert ők nem voltak elérhető közelségben, de az övék igen hisz mi támadtuk meg őket. Nem volt kegyetlenség, egyszerűen a háborús felfogáshoz tartozott az, hogy a győztes mindent szó szerint mindent visz. A lakosságnak békeidőben sem voltak elhalmozva jogokkal, háború idején meg abszolút nem volt nekik. Ha vonulni kellett vonultak, ha meghalni akkor azt tették.

Röviden, annyira voltunk brutálisak és kegyetlenek, mint amennyire a nyugati uralkodók és hercegek, amikor szomszédjuk telkére csaptak át ilyen-olyan okokból.

Csak azok a tévképzetesek tagadják le, hogy a magyarok serege valaha is egy idegen nőhöz közeledett volna akarata ellenére, akik az hiszik, hogy a magyarok amikor kimentek ősi jussukat Nyugatról visszaszerezni, el voltak foglalva a genfi egyezménypontok megfogalmazásával, meg a impresszionista festészettel, ezért nem bántották a feslett nyugati nőket, kik gyakorlatilag felkínálták magukat a magyar daliáknak.

"görbe lábú gyilkosok, primitív hordák,"

Az egyik egy genetikai alkalmazkodást túlzóan felnagyító jelző, a másik meg annyiban igaz, hogy nem volt államszervezetünk egyházrendszerünk, meg úgy semmink amikor bejöttünk a Kárpát-medencébe. Ez nem primitívség, mert vándorolva ilyesmit nehéz fenntartani. Utána eltartott egy darabig a nyugati modell átvétele, ha már egyszer nyugati területre vetődtünk.

Nem voltunk sokkal fejletlenebbek a nyugatnál, csak más volt a helyzetünk, amihez időbe tellett alkalmazkodnunk.

"nyelvük nem lévén csak makognak, s a sokkal műveltebb szláv törzsek szavait lopták el… ”

Fogalmunk nincs melyik volt a műveltebb, ezen a szlovák és magyar nacionalisták hosszan el tudnának vitatkozni, bármiféle kézzelfogható bizonyíték nélkül. Mindkét csoport hatott kulturálisan egymásra ebben biztosak vagyunk.

Amúgy kérdező a szovjet elnyomás időszakában is jóval finomabban volt ez megfogalmazva, a rendszerváltás után kiadott és alkalmazott történelemkönyvek és a modern történészek szerint elég messze van a valóságtól ez az álláspont. Csak az alternatív történelem szerelmetes hívei gondolják ezt hivatalos álláspontnak, hogy igazolják szent küldetésüket saját zsebük megtömésére.

Nem szimpatizálok túlzottan egyik jelenlegi formációval sem, a politikai kétdimenziós koordináta rendszerben meg jobbliberálisként helyezkedek el.

U.I: A magyar íj, mint minden íj, elsősorban fából készül és még a merevszarvú reflexíjak hatékonyságát sem becsli le a hivatalos történetírás:

[link]

2013. júl. 9. 17:05
 15/43 anonim ***** válasza:

Amúgy az idézet, erről meg is feledkeztem, Glatz Ferenctől származik, akinek a kora középkori történelemhez az égvilágon semmi köze sincs:

[link]

2013. júl. 9. 17:11
 16/43 A kérdező kommentje:

"Fogalmunk nincs melyik volt a műveltebb, ezen a szlovák és magyar nacionalisták hosszan el tudnának vitatkozni, bármiféle kézzelfogható bizonyíték nélkül. Mindkét csoport hatott kulturálisan egymásra ebben biztosak vagyunk."

Szlovák nacionalista xDD Tudom, hogy létező jelenség, de elég nevetséges. Ha kulturáltabbak voltak, miért voltunk Magyar Királyság, és miért nem az ő királyik ültek a trónon? Amúgy nem csak a szlovákok tartoznak a szlávokhoz, de egy dologról sem tudok amit a szlovákok találtak volna fel. Akkor miért is voltak műveltebbek?

2013. júl. 9. 18:04
 17/43 A kérdező kommentje:
A válasz többi részét el tudom fogadni, DE az emberiség most is ugyan olyan barbár, mint akkor. Vannak olyan helyek ahol most is nőket, gyerekeket ölnek, szóval nem értem ezt a "primitív" megkülönböztetést.
2013. júl. 9. 18:09
 18/43 anonim ***** válasza:

"Szlovák nacionalista xDD Tudom, hogy létező jelenség, de elég nevetséges. Ha kulturáltabbak voltak, miért voltunk Magyar Királyság, és miért nem az ő királyik ültek a trónon?"

Látod, ez egy nagyon csúnya dolog, ami tipikusan a rossz nacionalizmusra vall. Az, hogy szereted a hazádat, nem abban kell, hogy megnyílvánuljon, hogy utálod és lefitymálod a többi nemzetet. Nekik is megvan a saját történelmük, amit illik tiszteletben tartani, a két népnek elég sok közös pontja van, révén régóta egy azon földön élnek. Ha rajtuk nevetsz, egy kicsit a magyarokon is nevetsz.

"Amúgy nem csak a szlovákok tartoznak a szlávokhoz, de egy dologról sem tudok amit a szlovákok találtak volna fel. Akkor miért is voltak műveltebbek?"

Ó jajj, megint a nagy magyar kulturfölény, mi? 100 évvel ezelőtt elfogadtam volna, mint érv, de ma?! A magyarokon kívűl nem sokan tudnak olyan dolgokról, amit mi találtunk fel. Mi meg rendre nem tudunk olyasmikről, amit mások találtak fel. Csak mi hisszük azt magunkról, hogy valami géniusz nép vagyunk - valószínűleg, hogy ezzel vigasztaljuk magunkat különféle minket ért sérelmekért. A magyar tök átlagos nép. Már-már unalmas. Akad még pár hasonló. Persze ez nem azt jelenti, hogy akkor most ne legyünk büszkék arra, amit elértünk a rövidke 1000 év alatt, ez szinte kötelező. Viszont tudni kell elhelyezni magunkat a világtörténelem rangsorában: közelébe nem értünk olyan népeknek, mint az olaszok, japánok, franciák, britek, kínaiak, svédek, németek, oroszok. S igen, lehet, hogy a szlovákokénál például bővebb a történelmünk vagy a kulturánk, ez nem ok arra, hogy "jobbnak" gondoljuk magunkat nálunk, pláne nem a XXI. században (lásd előző válasz első 2 mondata). Ne higyjük azt tehát, hogy mások is úgy gondolják, hogy a magyar nők a legszebbek, a magyar konyha a legfinomabb vagy hogy bárhol máshol is híres lenne Teller Ede, Eötvös Lóránd vagy Puskás Tivadar. Nem hallottál még híres szlovákokról? Nyugodj meg, a szlovák alteregód sem sok híres magyart ismer.

2013. júl. 9. 19:38
 19/43 A kérdező kommentje:
Elnézést, én nem érzem, hogy véleményt formáltam volna illetve, hogy valaki fölé helyeztem volna a magyarokat.. Csak azt mondom, hogy hazugságokra alapozva ne akarjanak a szlovákok fölénk helyezni magukat a 20 éves történelmükkel. De ezt teszik. Bár muszáj lopni, ha nincs honnan meríteni... Sehol nem említettem, hogy a magyarok a legjobbak ebben, abban, amabban. De amikor egy "magyar" tudós így lefikázza a történelmünket az kissé átlépi az ingerküszöböm. Arról nem is beszélve, hogy a szlovákoknak semmi okuk utálni minket, de a mai napig kifejezik, hogy mennyire nem kedvelnek. Köztünk és a szlovákok között annyi a különbség, hogy ezek a nacionalista "történelmi" mesék tankönyvekbe is bekerülnek. A történelmünk meg nem 1000 éves, hanem csak annyit ismerünk belőle. Vagy mielőtt Árpádék korában és az előtt még nem voltunk magyarok?
2013. júl. 9. 21:01
 20/43 A kérdező kommentje:
Szerk.: Vagy Árpádék korában és az előtt még nem voltunk magyarok?
2013. júl. 9. 21:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!