Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi lett volna ha a mai napig...

Mi lett volna ha a mai napig megmaradt volna a nagy Magyarország? Jobb lenne a helyzet? Erősebb gazdaság lenne?

Figyelt kérdés
Úgy értem az elcsatolt területeken volt bőven olyan rész és van is ami pl turisztikailag is sokan jelenthetett volna az országnak.Tudom erre alapozni nem lehet de azért ez is nyilván sokat számít,elég csak Horvátország példáját látni hogy jó részt pl azzal érték el azt ahol most tartanak.Az esetleges ásványi kincsekről,kőolaj,földgáz stb nem is beszélve.
2013. máj. 15. 16:45
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy most jobb lenne.

Megfogalmazni nem tudom, miért, ugyanis nem vagyok gazdasági szakember, okoskodni meg nem akarok, de akkor is jobb lenne, ha a magyarok együtt lennének, nem szanaszét szabdalva. Együtt erősebbek lennénk.

2013. máj. 15. 19:09
 12/23 anonim ***** válasza:

Ehhez azt is körül kellene írni, hogy milyen körülmények között.

Például megnyertük az első világháborút? Vagy a másodikat?

Vagy csak olyan nagyvonalúak lettek volna a győztes hatalmak, hogy meghagyják?

Mivel az első világháborúban a vesztes országok megalázása komoly szerepet játszott a második világháborúban, ha utóbbi kimarad, akkor nem csak Magyarország vagy Európa, de az egész világ más képet festene.

2013. máj. 15. 19:43
 13/23 anonim ***** válasza:
38%

Szétesett volna egy polgárháborúban, mint Jugoszlávia.

Egyébként attól még, hogy egy ország nagy és erős, termékeny földekkel, gazdag ásványkincs vagyonnal, nem biztos, hogy gazdag is. Rossz politikával mindent tönkre lehet tenni (lásd Ukrajna, Románia, Jugoszlávia példája).

2013. máj. 15. 19:55
 14/23 The Evil Twin ***** válasza:
33%
Úgy esett volna szét, mint Jugoszlávia.
2013. máj. 15. 22:24
 15/23 anonim ***** válasza:
37%

Akik szerint szétesett volna, gondolom sokat tudnak arról, hogy a szlovák és a román kisebbség még 1918-ban is a magyar királyság melletti katonai kiállást szavazta meg, volt 14 teljesen szlovák hadtestünk. Később, a békediktátumoknál nem vették figyelembe, de mind Kassán, mind Kolozsváron a két legjelentősebb kisebbség is a Magyar királysághoz tartozva képzelte el a jövőt, e mellett szavaztak, nem akartak kiszakadni. Azért, mert akkor - mint most Slota -, egy két hülye buzdította a népet, még nem értett mindenki egyet velük.

De látom a demográfiai adatokkal is tisztában vagytok. Mo. az I.vh előtt egy demográfiai robbanás előtt állt. 10 évenként átlagosan 4%-al nyugodtan számolhatunk, mikor a magyarság számarányának növekedéséről beszélünk. Így 1910-től már 1940-re már kb. 66% lett volna a magyarok aránya - Horvátország nélkül. A maradék 34-en 6(!) kisebbség osztozkodott volna, tehát átlagosan, kerekítve 6%-ot értek volna el. Szétesett volna? 1990-re már egy nemzetiségű állammá váltunk volna. Ennyit rólatok.

A kérdésre válaszolva: a megfelelő vezetőkkel igen, most jobban élnénk. Az ilyen pancserekkel, mint most, na azt nem tudom, de nem jól az tuti.

2013. máj. 15. 23:26
 16/23 anonim ***** válasza:
21%

"Akik szerint szétesett volna, gondolom sokat tudnak arról, hogy a szlovák és a román kisebbség még 1918-ban is a magyar királyság melletti katonai kiállást szavazta meg, volt 14 teljesen szlovák hadtestünk. Később, a békediktátumoknál nem vették figyelembe, de mind Kassán, mind Kolozsváron a két legjelentősebb kisebbség is a Magyar királysághoz tartozva képzelte el a jövőt, e mellett szavaztak, nem akartak kiszakadni. Azért, mert akkor - mint most Slota -, egy két hülye buzdította a népet, még nem értett mindenki egyet velük.

De látom a demográfiai adatokkal is tisztában vagytok. Mo. az I.vh előtt egy demográfiai robbanás előtt állt. 10 évenként átlagosan 4%-al nyugodtan számolhatunk, mikor a magyarság számarányának növekedéséről beszélünk. Így 1910-től már 1940-re már kb. 66% lett volna a magyarok aránya - Horvátország nélkül. A maradék 34-en 6(!) kisebbség osztozkodott volna, tehát átlagosan, kerekítve 6%-ot értek volna el. Szétesett volna? 1990-re már egy nemzetiségű állammá váltunk volna. Ennyit rólatok. "

Ha ilyen jó volt a Nagy Magyaraország és a szlovákok, románok, szerbek mind ide akartak tartozni akkor miért hullott szét az ország? Clemenceau és a zsidók miatt?

Arra se lehet alapozni, hogy mindenki asszimilálódott volna. Nézd meg Erdélyt vagy a Felvidéket!

Szerinted mára már csak románok, elletve szlovákok lakják és minden megoldódott?

Azért írtam, hogy szétesett volna, mert a történelem ezt mutatja. Kelet Európa összes soknemzetiségű országa (Jugoszlávia, Csehszlovákia, Szovjetunió, Szerbia) szétesett mára. Már csak Bosznia-Hercegovina van egyben az EU nyomására és katonai jelenlétének köszönhetően, de szerintem idő kérdése és az is darabjaira hullik.

2013. máj. 15. 23:57
 17/23 anonim ***** válasza:
17%
Nem széthullott édes fiam, hanem szétdarabolták? Mond neked valamit a Trianoni békediktátum? Hogy a nagyhatalmak kedvük-kényük szerint húzogatták a határokat? Istenem ennyi történelmi analfabétát...
2013. máj. 16. 14:26
 18/23 anonim ***** válasza:
51%

Olvasd már el mi volt a kérdés te magyar analfabéta!

Ez egy történelemre vonatkozó mi lett volna ha... kérdés.

Tehát nem tudjuk megválaszolni, csak spekulálhatunk.

Lehet, hogy mára már Kelet-Európa urai lennénk, de lehet, hogy széthullott volna az ország, ahogy írtam. Szerintem az útóbbi a valószínű, de te attól még hiheted az előbbi verziót is, úgy sem lehet eldönteni kinek van igaza.

2013. máj. 16. 22:02
 19/23 anonim ***** válasza:
38%

"de lehet, hogy széthullott volna az ország, ahogy írtam. Szerintem az útóbbi a valószínű"

Ha már az analfabetizmusnál tartunk: Nem, nem lehet.

A kérdés alapfeltevése hogy: "a mai napig megmaradt volna"

Ez eleve kizárja a Trianontól független felbomlást (ebben a mi lenne ha viszonyban).

2013. máj. 16. 22:10
 20/23 anonim ***** válasza:
32%
Jobb lett volna.
2013. máj. 17. 17:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!