Mi lett volna ha a mai napig megmaradt volna a nagy Magyarország? Jobb lenne a helyzet? Erősebb gazdaság lenne?
Basszus már begépeltem egy csomót. Na de újra írom.
Turisztikailag lehet jobb lenne de a válaszom nem.
Annak idején /még a rendszerváltás előttre nyúlnak vissza/ kezdődtek a problémák. Mert Kádárék próbálták feljebb vinni az életszínvonalat. De ebből az egyszerű polgár csak annyit érzett, hogy olcsó a kenyér, a benzin stb. Igen, de azt nem mindenki tudja, hogy az töredéke amit az emberek fizettek ki. A többit az állam fizette hitelekből.
A 90-es években pont emiatt volt 'válságba' az ország. MOst meg a 90-es évek beli hiteleket érezzük. /amiket azért vettek fel, hogy a 80-as évekbelit kifizessék/
Hogy ezt miért nem állították meg anno? Pontosan nem lehet rá választ adni. Akkoriba tán avatkoztak bele annyira a politikába mint most. Nagyon nem is tudtak honnan értesülni.
Úgy gondolom, hogy ha nagy Magyarország lenne akkor is megtörtént volna, legalábbis megtörténhetett volna.
/idén érettségizek, én kb. ezt értettem meg a dolgokból és remélem jó magyarázat a kérdésedre/
"Eleve elkerülhető lett volna a kommunizmus is,"
Te komolyan nem tudod miért kerültünk az orosz érdekszférába?
Kárpátaljai ismerőseinkkel egyszer szóba került ez a téma.
Velük egyetemben lett az a konklúzió, hogy az a térség akkor se lenne sokkal fejlettebb, ha nem csatolják el annak idején.
Ez azért nehéz kérdés, mert túl komoly volt a nemzetiségi kérdés ahhoz, hogy a Nagy-Magyarországot hosszú távon tartani lehessen, az új nemzetállamok létrejötte nélkül.
Ha ez netán a mi irányításokkal zajlott volna le, szerintem akkor is legfeljebb a többségében magyarlakta területek tartoznának a mai Magyarországhoz, harmada/fele biztosan elveszett volna. De "legjobb" esetben is egy erősen soknemzetiségű, megosztott ország lennénk, aki úgy vergődne a "területéért", mint a mostani Szerbia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!