Egyetértesz te azzal, hogy felesleges a pénz?
Nem csak felesleges a pénz, de mostanra több bajt okoz mint hasznot, szerintem. Egy csomó munkát elbírnának végezni a gépek, hatékonyabban és gyorsabban, de ha 'lecserélnék' az embert gépekre, nem lenne pénzünk, és nem tudnánk vásárolni, reccs lenne a gazdaságnak. Ez nem okozna gondot egy olyan világban ahol nincs pénz. Ez lenne a legjobb szerintem, persze ahhoz a fejekben is kéne egy jó nagy változtatás, kezdve ott hogy normális oktatás...
Az meg hogy lenne aki sokkal többet akarna mint a többiek, a mai rendszerünk problémája, az van beleverve az ember fejébe hogy többet ér ha 3 kocsija parkol a garázsban meg többet ér ha olyan vastag aranynyaklánca van amivel meglehetne fojtani az illetőt... ezért is mondom, hogy a fejekben is kellene ám változás, naná hogy bebukna ez a rendszer is ha holnaptól mindenki ingyen vásárolhatna a boltokban.
utolsó 3 hozzászóló a mintapéldája annak a viccnek amikor valaki mást tesz felelőssé egy hibáért.
Nem fogjátok fel, hogy nem a pénz a hibás. Gazdaság nélkül még szarabb lenne az élet.
Amit ti akartok egy egy olyan világ ahol elnyomva él mindenki. Most csak azért beszéltek így mert titeket nem vet fel a pénz vagy nem sikerült sok sikert elérnetek az életben. És ezért a pénzt okoljátok.
Én sem vagyok gazdag, a 0áról kezdtem és szépen haladok felfele, én teszek azért, hogy elérjek valamit, nem pedig hibáztatok mást.
Kedves 18:31-es!
Azt írtad: "Ez nem okozna gondot egy olyan világban ahol nincs pénz."
Dehogynem! A pénz ebben a tekintetben csak mint értékmérő eszköz szerepel, és tökéletesen mindegy, hogy ténylegesen jelen van-e!
Képzeld el, hogy nem pénzben kapod a munkádért a fizetséget, hanem mondjuk rizsben. Dolgoztál egy órát - kapsz egy marék rizst. Dolgoztál egy napot - kapsz 8 marék rizst. És most ismét Téged idézlek: "Egy csomó munkát elbírnának végezni a gépek, hatékonyabban és gyorsabban, de ha 'lecserélnék' az embert gépekre, nem lenne pénzünk, és nem tudnánk vásárolni, reccs lenne a gazdaságnak." Ugyanez ugyanígy működik a rizs esetében is.
De nem csak ott, ez mindenütt így működik, ahol valamit valamiért adnak. Pl. munkáért pénzt, vagy munkáért javakat... Teljesen egyre megy.
A munkaadó adott mennyiségű munkáért adott mennyiségű javakat ad, most legyen mindegy, hogy természetben, vagy pénzben. Nyilvánvaló, hogy ha olcsóbban el tudja végeztetni a munkát pl. gépekkel, akkor bizony a munkavállaló nem kapja meg azokat a javakat amiket eddig, akár pénzben kapná, akár nem.
Ennek tehát abszolút semmi köze a pénzhez.
Pedro
ma 19:28
Akkora hülyeségeket írtál hogy bele se kezdek cáfolni.
Egy mondatban, szerinted: Irigyek vagyunk a gazdagokra, ezért okoljuk a pénzt.
-.-'
Nem vagyok szegény. Ha az is lennék nem tartozna ide. A probléma meg van akkor is ha kevés meg akkor is ha sok pénzem van.
Érvek nélküli ostoba kijelentéseid és megalapozatlan személyeskedésed miatt inkább te vagy az aki részrehajlónak tűnik, azaz így vagy úgy gazdag lettél és most "dehogy rossz a pénz, én gazdag vagyok és szeretem a pénzt, a többiek csak irigyek"
érveltem eleget előzőleg.
nem írtam, hogy a pénzt szeretem vagy bármi. ti kezdtetek el fröcsögni, hogy az a gonosz pénz, az a hibás mindenért.
A hülyeséget ti lökitek.
ma 19:30
Erről én is tudok, hogy érték mérő eszköz.
Az a baj hogy sokat kellene írnom és akkor sem biztos hogy megértenéd(nem arra célzok hogy buta vagy). Te a mai rendszerből és mai emberekből indulsz ki. Írtam, hogy ha holnap minden áru és luxus ingyen megkapható lenne, befuccsolna a rendszer. A mai emberekkel. De a rendszer attól még működő képes, ki van ez dolgozva és neve is van: Venus project. Van erről egy film ott be van mutatva, szerintem majd nézz utána mert az itteni minden cáfolatnak vélt érvre is van válasz.
Te úgy gondoltad amikor elkezdted az eszmefuttatást, hogy javakhoz csakis munkával lehet jutni.
Anélkül is lehet. Van belőle elég, és gépek végzik a gyártást is, miért kellene azért valakinek izzadnia hogy hozzájuk jusson? Értelmetlen lenne.
Amit pedig nem végeznek el gépek, szívesen csinálja az ember, például DJ...
Nem tudom a korodat, de ha elég idős vagy biztos emlékszel rá hogy régen voltak tanárok akik azért mentek annak mert tanítani akartak, orvosok mert gyógyítani akartak...eddig 3 példát írtam. Más szavakkal: a rossz és monoton melót elvégzik a gépet, a maradékot meg emberek is szívesen.
Ha nem csakazértis cáfolni akarsz, hanem érdekel is valamennyire a téma, online nézhető, kattints a Future by Desing képére:
23:04
Én ez alatt a kérdés alatt csak egyszer írtam, és azt ma 18:31-kor, és azt írtad hogy egy vicc vagyok, nekem semmi érvet. Az előzőeknek lehet hogy írtál, de azokkal én sem okvetlen értek egyet, attól hogy szerintük sem jó a pénz. Szóval legyélszíves ne közéjük kategorizálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!