A budapestiek miért ennyire liberálisok?
Mármint , nem mind ,de nagyon sok közülük az és köztük van a legtöbb szélsőségesen liberális.
Itt "vidéken" ritka esemény ez ,pedig megyeszékhelyen élek.
Mármint , a homoszexualitással nekem sincs különösebb bajom , hogyha nem mellettem táncol tanga bugyiba.
A cigány kérdéshez viszont máshogy állunk.Elég szegregáltan élünk ,tehát a cigányoknak külön utcája van , oda mi be nem tesszük a lábunkat.
Hogy mit csinálnánk velük?Ha leírnám törölnék a kérdést.
Úgy vettem észre hogy a budapestiek máshogy állnak ehhez.Talán mert BP elég nagy és nem nagyon van cigánybűnözés ott , vagy nem tudom.
14. Nem hiszem ,hogy "felmenekülnek".
Én elég toleráns vagyok , de a cigányok nem tolerálhatóak ,vállalhatatlanok ,kibírhatatlanok.
Akkor már csak azt magyarázza el valaki, az miért lehet, hogy éppen azok a kerületek nem liberálisak, ahol állítólag burokban élnek mert nincsenek cigányok (I-II. pl).
Az igazán liberális kerületekben (pl. XIII) pedig sok a cigány, enyhén szólva sem élnek burokban az ottaniak.
Figyelj kérdező, én olyan helyen nőttem fel, ahol igen rossz körülmények között él elég sok roma, elkülönítve, megalázva. Munkát gyakorlatilag alig kapnak, bár javulóban van a helyzet. Rendszeresen voltak összetűzések a romák és a magyarok között. Leginkább persze a gyűlölet ment. Annyira rossz környék hírében álltunk, hogy a tévében is szerepeltek többször a botrányok.
Volt nekem is rasszista időszakom gyermekként. Akkoriban nekem is sok összetűzésem volt, egyszer kétszer verekedés is, illetve kisgyermekként egyszer ki is akartak rabolni.
De sok bölcs ember, többek között a nagymamám megtanította, hogy az ilyesmit kár magunkra venni. Fölösleges másban keresni a hibát, mert a boldogságunkat nem más veszi el, hanem mi magunk. Nem tudom hogyan, valahogy sikerült ezt a rasszizmus dolgot levedlenem. Egyszerűen megváltoztam. Ezután nem voltak már összetűzések, nem vesztem össze senkivel az utcán, és teljesen elmúlt a veszélyérzet. Mindenki más azt mondja, hogy azóta csak sokkal rosszabb lett a helyzet. Tehát nem a környezet javult. Egyszerűen sokkal jobban éreztem magam az állandó veszélyérzet és a gyűlölet nélkül. Sokkal jobban kezdtem szeretni az embereket, és toleránsabb lettem. Több lett az önbizalmam.
Most lassan egy éve, hogy Budapestre költöztem. Itt is találkozni mindenféle nemzetiséggel, de mint ahogy vidéken, itt sem zavar. Pedig nem vagyok igazán liberális szellemiségű. Én úgy gondolom, királynak születni kell, azt senki sem tudja kiérdemelni. Kezdem elfogadni, hogy a szerepet az élet választja: ha a céljaim eléréséért mindent megteszek, akkor nyugodt szívvel tudok elaludni. Szóval a konklúzió az, az én részemről, hogy a rasszizmus egy jellemhiba, amit le lehet győzni, csak akarat kell hozzá. Tapasztalt, bölcs emberek tudnak segíteni.
"Ja , igen meg ő magyarázta , hogy a vidékiek miatt nyert a Fidesz és ezért ez rossz."
Az érdekes lehet, ugyanis Budapesten is csak két körzetben nyertek a szocik 2010-ben (az önkormányzati választáson pedig csak a XIII. kerületet tudták megszerezni), egyébként egész Budapesten is a Fidesz tarolt. Mutasd meg neki a valasztas.hu-n a 2010-es választási eredményeket.
"Az igazán liberális kerületekben (pl. XIII) pedig sok a cigány, enyhén szólva sem élnek burokban az ottaniak."
- Éppen azért erős ott a baloldal, amiért a borsodi részeken is az volt papírformaszerűen. Mert a cigány lakosok abba az irányba szavaztak - vagy szavaztatták őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!