Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért nem engedi el minden...

Miért nem engedi el minden ország az adósságokat és indulnak tiszta lappal? Ez talán segíthetne kilábalni a gazdasági válságból is, nem?

Figyelt kérdés
Kicsit talán hülyén hangzik a kérdés, de megmagyarázom mire is gondoltam. Nagyon sok ország államadóssága még az 1. és 2. VH-ból maradt vissza, mert fizetni kell ezeket a majd’ száz éves hadisarcokat azóta is. Jelenleg olyan szintű gazdasági válság van, hogy a világon nincs olyan ország szinte, aki ne lenne eladósodva. Még azok is el vannak adósodva javarészt, akik maguk a „kölcsönzők”. Nem egyszerűbb lenne azt mondani, hogy ok, akkor töröljünk el minden országnak legalább annyi tartozást, mint amennyi a legjobb gazdasági helyzetben lévő ország tartozása, indítsunk tiszta lappal, és hadd bizonyítsanak az emberek, hogy mit tudnak ebből kihozni. Ne mi feleljünk az üknagyapáink vétkéért, amikor meg se születtünk. Ez mint mondtam, szerintem azért is lenne logikus lépés, mert még a hitelező országok többsége is el van adósodva. Ezáltal fellélegezhetne minden olyan ország, aki emiatt nem tudott gazdaságilag fejlődni, és talán megoldaná a nagy válságot is. Ti mit gondoltok erről?

2013. márc. 23. 13:58
1 2
 11/11 Fannyika98 válasza:
Igazad van tényleg HÜLYÉN hangzik a kérdés...
2013. márc. 25. 18:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!