Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Demagógia a történelemben,...

Demagógia a történelemben, nyertes oldalon?

Figyelt kérdés

A mondás állításom szerint igaz: a történelmet a győztesek írják.

Nagyon sok helyen, többek között itthon is, és az iskolában is úgy tanultam, úgy tanították nekem, hogy a II. világháborúban a Hitleri Németországban a fajelmélet szerint a németek jelennek meg, és állítják be magukat felsőbbrendű fajnak.

A héten olvastam el a Mein Kampf c. könyvet, amit ebben a témában írt Hitler. Mindig is érdekelt volna a könyv, mert ha negatív szereplő is a történelemben Hitler, de nagyon meghatározó szereplő. Érdekel a történelem, és a II. világháború is. Itt most nem a rasszizmus a lényeg, hanem a történelmi átverés, a történelem megmásítása.

Ugyan is Hitler a könyvében, szót tesz a népének eredetéről, a germánokról, de nem állítja be felsőbbrendű fajának más nemzetű nem protestáns fehér embertől. Helyette inkább a fehér embert állítja be felsőbbrendű fajnak. Én úgy vettem ki a könyvből, hogy a keleti népeket is, japánt például, nem tekinti alsóbbrendűnek.

Kérdésem, hogy lehetséges ilyen csavarás a történelmen? Nyilván ez azért van, hogy kevesebb szimpatizánsa legyen ennek a politikai nézetnek, mert erősödő nézet lehet főleg ilyen válságban, ezt megértem és jogos is valahol, de akkor is ez egyszerű hazugság, és a történelem megmásítása. És megpróbálták elintézni annyival, hogy betiltják a könyvet.

2013. márc. 17. 10:23
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Nem értem mit nevezünk felületes elolvasásnak. Ez egyszerű mint a pofon, oda ez van írva. És mint írták is a zsidókon kívül politikai ellenségeket stb is szankcionáltak, ugyan úgy mindenkit aki a birodalom ellensége volt. Szóval attól, hogy a könyv 30-as években íródott, még nem igaz az az állításod, hogy a 40-es években már más ideológiája lett volna, és hirtelen a német nép lett volna felsőbbrendű. Akkor mi a magyarázata, hogy aki nem a birodalom ellenségei voltak, Benito Mussolini, vagy Szálasi Ferenc, őket nem szankcionálták hiszen ők sem voltak németek.

2013. márc. 17. 11:24
 12/27 anonim ***** válasza:
46%

"Ezt meg te sem gondolod komolyan. Ugye azt szokták példának felhozni, hogy az amerikaiak is táborokba zárták a japánokat. Ami így utólag szintén nehezen menthető. De Amerikát hadüzenet nélkül megtámadta Japán, ezért lépett be a háborúba. A németeket mikor támadta meg Izrael, és ez miért adott nekik okot Lengyelország megszállására? "

Izrael nem létezett még akkor. Hiányosak a történelem ismereteid.

2013. márc. 17. 11:34
 13/27 anonim ***** válasza:
61%

"A németeket mikor támadta meg Izrael, és ez miért adott nekik okot Lengyelország megszállására?"

1, A zsidóság igenis bojkottot hirdetett Németország ellen Hitler hatalomra kerülésekor. Az eredménye az lett, hogy az USA és még pár nyugati ország megszakította több kereskedelmi kapcsolatát Németországgal.

2, Lengyelország megtámadása gyíkság volt.

2013. márc. 17. 11:42
 14/27 anonim ***** válasza:
77%

"Izrael nem létezett még akkor. Hiányosak a történelem ismereteid."

Epic irony detection fail.

"A zsidóság igenis bojkottot hirdetett Németország ellen Hitler hatalomra kerülésekor. "

Mivel nem létezett zsidó állam, így a "Zsidóság", testületileg nehezen hirdethetett bojkottot bármi ellen is. Bárki tett bármit is az csak válasz volt a náci párt deklarált antiszemitizmusára.

2013. márc. 17. 12:31
 15/27 anonim ***** válasza:
34%

"Mivel nem létezett zsidó állam, így a "Zsidóság", testületileg nehezen hirdethetett bojkottot bármi ellen is. Bárki tett bármit is az csak válasz volt a náci párt deklarált antiszemitizmusára."

Ugyan miért ne hirdethetett volna? Attól, hogy nincs országa egy népnek, az még attól létezhet...

2013. márc. 17. 13:17
 16/27 anonim ***** válasza:
36%

"Bárki tett bármit is az csak válasz volt a náci párt deklarált antiszemitizmusára."

Ja, a nácik meg már megint csak úgy a semmiből antiszemiták lettek. Összejöttek, leültek egy asztalhoz, kártyázgattak, aztán amikor ráuntak és nem tudtak már mit kezdeni magukkal, akkor kitalálták, hogy na gyerekek, akkor most legyünk antiszemiták!

2013. márc. 17. 13:20
 17/27 anonim ***** válasza:
29%

"Ja, a nácik meg már megint csak úgy a semmiből antiszemiták lettek."

Semmilyen értelmes alapja nincs az antiszemitizmusnak, sem ma, sem a 20-as évek Németországában, sem jövőre nem lesz.

2013. márc. 17. 13:31
 18/27 anonim ***** válasza:
76%
Megint egy kerdes, ami sikeresen vezetett el a holokauszthoz, es amit megint NEM zsido tett fel
2013. márc. 17. 14:27
 19/27 anonim ***** válasza:
17%

"A mondás állításom szerint igaz: a történelmet a győztesek írják."

Sztálin megnyerte a II. vh-t, utólag mégse sok történelmet sikerült írnia.

2013. márc. 17. 15:56
 20/27 anonim ***** válasza:
92%
A gyozteseket aztan legyozik masok.
2013. márc. 17. 19:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!