Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Most tényleg ekkora katasztróf...

Most tényleg ekkora katasztrófa van a hó miatt, vagy csak a hírek túloznak?

Figyelt kérdés
Én meg vagyok döbbenve, hogy egy napos hóesés miatt szó szerint összeomlott az ország. Úgy gondolom 2013ban ez nem kéne gondot okozzon, hogy esik 20-30 cm hó. Meg ez nem is hirtelen jött dolog, pár napja már lehetett tudni, hogy nagy szél lesz, és hóesés. Miért nem voltak készenlétben? Komolyan mondom, ez már szánalmas szerintem, ha tényleg ekkora a baj. Ha nem ekkora, az csak jó, de akkor meg a média a szánalmas. Emlékszem pár éve nyáron felénk is ez volt.. eleredt az eső, és mindenkin eluralkodott a pánik..persze ezért a pánikért 90%ban a híradó volt a felelős.

2013. márc. 15. 13:11
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
88%

"Normális országban , semmi hó nem lenne a főutakon."

Te nem tudod mi a hófúvás? Hol élsz te? Én 72 éves vagyok és ilyen rövíd idő alatt ilyen vad idő még nem volt ezidő alatt! Másfél méter hó volt de 100km-es széllel az még nem! Megkérdem hófúvásban mit akarsz eltakarítani mikor 5 perc alatt visszahordja a szél?

2013. márc. 15. 14:14
 12/30 anonim ***** válasza:

Nézegesd meg ezeket a képeket és eldöntheted hogy tényleg baj van-e.

[link]

2013. márc. 15. 14:26
 13/30 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, ez még a Wehrmacht-ot is megviselte.
2013. márc. 15. 14:27
 14/30 anonim ***** válasza:

Szerintem is felkészületlenek voltunk- ismételten.

Arról nagyjából egy hete tudott mindenki, hogy hó lesz. A hét elején már jöttek hírek Németországból brutál havazásról.

Ha az ország nagy részén +8-10 fokok vannak és egyik oldalról betámad egy ekkora csapadékot rejtő hideg légáramlat, akkor már sejthető, hogy baj lesz (tegnap délután még Szegeden +8 fok volt ).

Ha már az éven eddig kétszer aljas módon meglepett minket a tél, és Vas megyét már kétszer lezárták, akkor is a szél okozott gondot, akkor:

szerdáról csütörtökre éjszaka voltam Szombathelyen. Akkor kezdett esni a hó, elég intenzíven. Csütörtök hajnal 1-2 körül már nagyjából vízszintesen esett hó Jánosházától Veszprémig, kb egy 60km/h-s szél már akkor is volt szerintem. Ezek ismeretében, meg annak tudatában, hogy az éven már kétszer besz0ptuk ugyanezt, miért nem lehetett azt mondani csütörtök reggel 6 órakor, hogy:

a várható rossz időjárásra való tekintettel 2013.03.04 6:00-tól az egész Dunántúl területén elrendelik a tehergépjármű forgalom korlátozását, lezárják a Nyugat-Magyarországi határátkelőket, további az össze többi határátkelőn megállítják a tranzitforgalmat. Ha tovább romlik a helyzet, akkor 8-9 óra körül elrendelik a személyautó forgalom korlátozását is, továbbá általános sebességkorlátozást léptetnek érvénybe az összes Dunántúli autópályán.

Ezzel nagyjából megelőzték volna a bajt. Ha mégsem így alakult volna az időjárás, akkor mondjuk délben feloldják a korlátozásokat és kész.

Ezt persze nem merte senki meglépni, csak délután amikor már összeomlott a közlekedés 4-5 megyében.

2013. márc. 15. 14:32
 15/30 anonim ***** válasza:
0%
Már mért lenne katasztrófa? Ha azt látnád, hogy az összes csetelő és fórumozó, valamint itt kérdező és válaszoló a nap 24órájában havat lapátol és ennek ellenére járhatatlanok az utak akkor beszélhetnél katasztrófáról, addig viszont ez csak egy szokványos hóesés.
2013. márc. 15. 15:01
 16/30 anonim ***** válasza:
0%

"Van ismerősöm aki 12 órája nem tud mit csinálni a verdájában, ott döglődik étlen-szomjan...tőle olvastam, nem hírportálon. "

12óra alatt derékig érő hóban kereken 60 kilómétert lehet gyalog megtenni. Magyarországon nincs olyan hely melynek hatvan kilóméteres körzetén belül nincs lakott terület. Tehát az ilyen megérdemli ha éhen döglik, egyedül a saját lustasága áldozata.

2013. márc. 15. 15:04
 17/30 anonim ***** válasza:
A média kissé valóban túllihegi. Hallgattam most délután romániai rádiók magyar adásait, sehol nem ez volt a fő hír. Pedig feltételezem, a hó, a szél és a hideg nem csak az országhatárig tart, kapnak belőle azon túl is. Belehallgattam a magyarországi rádiók híradásaiba, hát itt meg kataklizma, armageddon, apokalipszis van b+, mindenhol ez a vezető hír.
2013. márc. 15. 15:16
 18/30 anonim ***** válasza:

Én pont azon a részen lakom ahol a legerősebb volt a vihar. Itt konkrétan fákat csavart ki a szél, kocsikat tolt arrébb, egy-két tetőt is megbontott. Látási viszony nulla. Gyalog elindulni a kocsikból öngyilkosság lett volna. Ráadásul nagyon rövid idő alatt romlott a helyzet, ez sodort sokakat bajba.

Félelmetes volt az éjszaka, ekkora hóvihart még nem láttam. Borzalmas lehetett mindezt autóban ülve megélni.

2013. márc. 15. 15:28
 19/30 anonim ***** válasza:

Én csütörtök este még vezettem, de fél órát agyaltam előtte, hogy elmerjek-e indulni arra a 11 km-re ami rám várt. Fiatal vagyok, nem kérkedhetek, "hogy sok évtizedet megéltem, de ilyet még nem láttam", viszont ilyet még tényleg nem láttam és pláne nem vezettem ilyen körülmények között.

Az ablaktörlő enyhén szólva sz*rt nem ért, a szél lazán fél métert odébb lökött néha, a látótávolság néhány méternél nem volt több. A hó kavargott az úton, nem lehetett látni a választó vonalat és az út szélét sem. A városban nem lehetett látni, hogy én összeszorult gyomorral fogok 40-nel hazatötyögni. Én szerencsésen hazaértem, más nem.

Azt viszont hozzátenném, hogy igen, hallottam én is, hogy esni fog a hó, de SENKI nem figyelmeztette az embereket komolyan, hogy tényleg ne induljon útnak senki, csak akinek nagyon muszáj!!

Brutális és ijesztő ilyen útviszonyok mellett vezetni és ha valaki baleset miatt leragadt az úton, azt percek alatt úgy ellepte a hó, hogy esélye sem volt szabadulni. Szóval igen, volt katasztrófa helyzet, de nem az időjárás miatt. Brutális volt, de ezt látni kellett volna előre és cselekedni időben!!

Amikor az emberek reggel 8-ra munkába indultak autóval, nálunk még senki nem sejtette hogy ez lesz. Az pedig természetes emberi igény, hogy a munkából haza is jusson úgy, ahogy elindult. Én is csak nagyon nagyon indokolt esetben aludtam volna egy ismerősnél a városban, ha tudom hogy ekkora a baj és ennyire rossz az időjárás a külterületeken. Nekem szerencsém volt, hogy én még időben elindultam és nem történt előttem semmi. Másnak nem volt szerencséje, de ettől függetlenül nem feltétlenül ők a hibásak, mert "miért indultak el?".

Egyébként én rengeteget buszozom, kb minden télen előfordul olyan szélsőséges időjárás felénk ami miatt legalább 1 napig a volán nem indít adott irányba buszt. Csütörtök este ők már nem indítottak erre járatot tudtommal és péntek délig sem. Ők miért tudták, hogy ez nem biztonságos? Laikus emberek miért nem tudtak róla, hogy nem kéne erre közlekedni? Hozzám pl miért nem jutott el a hír, amikor délután hallgattam híreket?

2013. márc. 16. 15:39
 20/30 anonim válasza:

15-ös, 16-os és 17-es válaszolónak üzenem hogy se.fej! talán ott voltatok a helyszínen vagy a fűtött szobából ugattok baromságokat? Mert én ott voltam, átéltem, 20 órát ültünk a kocsiban egy helyben, 1 órát "aludtunk", előttünk és utánunk 20-20 km-es kocsisor, se előre se hátra. Kisgyerekes családokat, üzletembereket, kiskosztümös nőket láttam nejlonharisnyában tűsarkúban. Mégis hova/hogy lehetne elindulni gyalog a -9 fokban, 2-3 méteres hótorlaszokon át és a 100 km/h metsző fagyos szélben? Vagy akinek kifogyott a benzin és fűteni sem tudott, és étel ital nélkül éjszakázott a kocsiban?Sokan a kamionosokhoz kéredzkedtek be melegedni vagy egy kis kaját kérni a gyerekeknek.

Szóval tényleg ekkora katasztrófa volt, kb 20 ezren éjszakáztunk a kocsiban, sőt van aki csak mára szabadult ki.

Aki nem volt érintve annak fi.ngja sincs mi volt itt...

2013. márc. 16. 17:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!