Reggel hallottam a rádióba erről a katasztrófa védelmi dologról valaki kifejtené bővebben?
Figyelt kérdés
class.-fm-ben hallottam h kötelező bevonulás lesz vagy mi köszi előre is2012. szept. 17. 22:04
1/13 anonim válasza:
Elsősorban a 22-27 éveseknek kell.
2/13 anonim válasza:
Előző nem tudom miről beszél, itt egy pontos link: [link]
Én is fél órája botlottam bele... érdekes. Szerintem nem nagy dolog.
3/13 anonim válasza:
Volt erről több kérdés és válasz, ahol részletesen kifejtették ezt, meg a neten is megtalálható. Az a lényeg, hogy a 18 és 60 év közötti lakosságot polgári védelmi kötelezettség keretében be lehet vonultatni katasztrófa-elhárításra (pl. árvíz, veszélyes anyagok eltávolítása) és kiképzésre. Ehhez most csinálnak egy országos adatbázist. A polgármesteri hivatalok küldenek egy kérdőívet, amit kötelező kitölteni és visszaküldeni, majd később a változásokat bejelenteni. Aki ezeket a kötelezettségeket megszegi, 150.000 Ft-ig terjedő pénzbírsággal vagy elzárással sújtható.
4/13 anonim válasza:
A híradóban mondták,hogy ELSŐSORBAN a 22-27 év közöttieknek kell mert őket fogják majd váltani a fiatalabbak az évek múltával.
(DE! nem azt mondtam,hogy csak a 22-27 éveseknek kell!!)
Első voltam.
5/13 anonim válasza:
Rendben, ezesetben bocs! :)
Második voltam.
6/13 anonim válasza:
Én sajna nem megyek semmiféle zsákot pakolászni,meg veszélyes anyagokat gyűjteni.Inkább leülöm ha kell.
7/13 anonim válasza:
Eddig is érvényben volt ez a dolog,már 10 éve is érvényben volt, csak most értesítést küldtek róla.
Nem valószínű,hogy sorra kerülnétek.
8/13 anonim válasza:
Ma hallottam a hírekben, hogy több önkormányzat ki se küldi a kérdőíveket (Pécs, Budaőrs) arra hivatkozva, hogy a szükséges adatok rendelkezésre állnak a meglevő állami nyilvántartásokban, illetve hogy önkéntes alapon is jól működik a katasztrófa-elhárítás.
9/13 anonim válasza:
Én ezt az egészet már nem értem.Idáig riogatták az embereket a kitöltő ív KÖTELEZŐ visszaküldésével,a 150.000 Ft-os pénzbírsággal,a közmunkával,az elzárással-most meg szó nincs ilyenről??? Mi az isten folyik itt??
10/13 anonim válasza:
Akkor nem értetted jól. Ha kiküldi a polgármesteri hivatal a kérdőívet, és nem küldöd vissza rendesen kitöltve, akkor bírságolhatnak, elzárhatnak. De ha ki se küldi, akkor persze nincs ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!