Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért félti mindenki a demokrá...

Miért félti mindenki a demokráciát?

Figyelt kérdés
Nincs is olyan, és nem is lehet. Mégis mindenkit be lehet csapni vele, országokat lehet megfenyegetni az esetleges hiánya, no meg az emberi jogok be nem tartása miatt, ami szintén hülyeség! Minden a pénz dönt el, a gazdasági hatalom!

2013. márc. 1. 10:17
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:

Pont erre céloztam!

Szóval akkor már világos, hogy az egyik ország is azért támadja meg a másikat, mert ostoba, rosszindulatú és kapzsi, és a "demokrácia" védelmét csak ürügyként hangoztatja, hogy elfedje valódi célját!!!

2013. márc. 10. 09:26
 22/22 anonim ***** válasza:

De ebből nem következik, hogy nincs demokrácia, és nem is lehet... nem újdonság, hogy a politikai hatalom az épp népszerű ideológiát tűzi a zászlajára, hogy megnyerje a saját népét és a nemzetközi közvéleményt, az ókori kelet országaitól napjainkig...

Szerintem eddig a legeslegdurvább ilyen húzások a keresztes hadjáratok voltak. Elvileg vallási okai voltak, de már akkor sokan sejtették, hogy ez maszlag. Pl.: elfoglalták 1071-ben Bizáncot is, ami ugye elég nagy keresztény város...

Ehhez képest a mai helyzet szerintem sokkal jobb. Még mindig létezik ez a jelenség, de médiát, főleg az internetet, nem tudja olyan szinten ellenőrizni egy állam sem, hogy ne terjedjen el baromi gyorsan bármi - legyen az igaz, vagy hülyeség. Tehát nem tehet meg mindent, ha átlép egy határt, újságírók és civil szervezetek tömegei leplezik le azonnal, és a szépen megnyert közvélemény azonnal kihátrál mögüle.

Egyébként sem feltétlen hiszek az olajoshordókat hazagörgető amcsi katonákban, de ez tényleg legyen ízlés dolga. Azt nem tagadom, hogy elsősorban reálpolitikai okai voltak/vannak az ilyen megmozdulásoknak, de pont az olajlopás szerintem inkább csak jól hangzik.

2013. márc. 10. 09:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!