Miért félti mindenki a demokráciát?
Pont erre céloztam!
Szóval akkor már világos, hogy az egyik ország is azért támadja meg a másikat, mert ostoba, rosszindulatú és kapzsi, és a "demokrácia" védelmét csak ürügyként hangoztatja, hogy elfedje valódi célját!!!
De ebből nem következik, hogy nincs demokrácia, és nem is lehet... nem újdonság, hogy a politikai hatalom az épp népszerű ideológiát tűzi a zászlajára, hogy megnyerje a saját népét és a nemzetközi közvéleményt, az ókori kelet országaitól napjainkig...
Szerintem eddig a legeslegdurvább ilyen húzások a keresztes hadjáratok voltak. Elvileg vallási okai voltak, de már akkor sokan sejtették, hogy ez maszlag. Pl.: elfoglalták 1071-ben Bizáncot is, ami ugye elég nagy keresztény város...
Ehhez képest a mai helyzet szerintem sokkal jobb. Még mindig létezik ez a jelenség, de médiát, főleg az internetet, nem tudja olyan szinten ellenőrizni egy állam sem, hogy ne terjedjen el baromi gyorsan bármi - legyen az igaz, vagy hülyeség. Tehát nem tehet meg mindent, ha átlép egy határt, újságírók és civil szervezetek tömegei leplezik le azonnal, és a szépen megnyert közvélemény azonnal kihátrál mögüle.
Egyébként sem feltétlen hiszek az olajoshordókat hazagörgető amcsi katonákban, de ez tényleg legyen ízlés dolga. Azt nem tagadom, hogy elsősorban reálpolitikai okai voltak/vannak az ilyen megmozdulásoknak, de pont az olajlopás szerintem inkább csak jól hangzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!