A felsőoktatással kapcsolatban miért mindenki csak az adójával tud jönni?
Egyszerűen nem értem. Aki most egyetemista, annak kb 60-70 %-a költségtérítésesen van.
Mindenki az adójával jön, és támadja az egyetemistákat, de az senkit nem érdekel, hogy a kormány az adót reklámkampányokra, lejáratókampányokra, vagy h*lyeségekre költi, vagy olyanokra amik az ő zsebüket tölti tele.
Miért kell gyűlölni az egyetemistákat? Jómagam is az vagyok, de nem értem, hogy ez miért jó az embereknek.
A kormányt elsősorban a nyugdíjasok és az inaktívak érdeklik, nem a felsőoktatás, az egyetemisták, a fiatalok.
A Fidesz már régen nem a fiatalok pártja, hanem ugyanolyan nyugdíjaspárttá vált, mint a szocik.
A fő a legnagyobb, legmegbízhatóbb és legkönnyebben lefizethető szavazótárbor, a nyugdíjasok megnyerése. A felsőoktatás csak pénzkivonásra jó nekik, lehessen még nagyobb nyugdíjemelést adni 2014 előtt. Erről szól a történet.
"A fő a legnagyobb, legmegbízhatóbb és legkönnyebben lefizethető szavazótárbor, a nyugdíjasok megnyerése. A felsőoktatás csak pénzkivonásra jó nekik, lehessen még nagyobb nyugdíjemelést adni 2014 előtt. Erről szól a történet."
És mit fogy csinálni a fidesz, ha az idősek egyszer csak jóval kevesebben lesznek (természeti okból ugye) , a fiatalok meg vándorolnak tömegével kifelé? Mert akkor már késő lesz, nagyon késő.
Csak elvárják az emberek, hogy itt maradjanak a friss diplomások. Azonban a fő gond, hogy ez egy ördögi kör.
Az emberek befizetik az adót, azt levonják az oktatásra. A diák bekerül államilag finanszírozott szakra. Lediplomázik és mivel itt nem tud elhelyezkedni kimegy külföldre mosogatni vagy takarítani, jó esetben talál a szakmájában munkát.
Most viszont van a röghöz kötés ami, ezt próbálja megakadályozni. De viszont így a diákoknak elég kilátástalan a jövője mivel, ha így megy tovább az ország helyzete akkor nem lesznek munkák hiába írták alá a röghöz kötést. És még 1000 másik probléma van a felsőoktatással.
Nagyon kevés diák tanul állami finanszírozotton, de ha egyszerűen nincs munka, nem lehet megélni, akkor miért várja el mindenki, hogy itt maradjanak a diákok?
Sőt, rengeteg olyan 30-40 éves ember támadja az egyetemistákat és az ingyen diplomát, akinek szintén ingyenes diplomája van, akár több.
15:43
"És mit fogy csinálni a fidesz, ha az idősek egyszer csak jóval kevesebben lesznek (természeti okból ugye) , a fiatalok meg vándorolnak tömegével kifelé? Mert akkor már késő lesz, nagyon késő."
Pontosan rátapintottál a lényegre, kár, hogy ez Orbánt és csapatát marhára nem érdekli, nekik csak a 2014-es választás megnyerése lebeg a szemük előtt, minden ennek a célnak van alárendelve, az sem számítana nekik, ha a választások megnyerésének másnapján az államcsődöt kellene bejelenteniük.
"Ha mi nem jöhetünk az adónkkal, akkor te mit hisztizel azon, h ki kell fizetni a képzés díját? "
Tandíjas vagyok én is, ennek ellenére úgy gyűlölnek azért, mert egyetemista vagyok, mintha tömeggyilkos lennék.
Ha valaki kifizeti a képzése díját, (márpedig manapság az egyetemisták háromnegyede kifizeti, révén, hogy nagyon kevés állami maradt) akkor minek hisztizik mindenki, hogy kimegy valaki utána külföldre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!