Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mekkora volt a magyar cigánysá...

Mekkora volt a magyar cigányság összlétszáma és arány az őslakossághoz viszonyítva az egypárt rendszerben?

Figyelt kérdés

Üdv!

Jelenleg Magyarországon vannak olyan falvak, települések, ahol jelentős, szinte teljes a cigányság létszáma. Arra lennék kíváncsi, hogy 1989 előtt is ugyan ilyen arányok uralkodtak-e?

2013. febr. 8. 07:37
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Egészen konkrétan melyik statisztikára hivatkozol?

Vagy csak bemondás a 200 ezer?

2013. febr. 15. 11:26
 12/16 anonim ***** válasza:

# 11

2001-es népszámlálás alapján. Részt vettem benne így tudom hogy zajlott és szerintem ez a legmegbízhatóbb adat.

2013. febr. 15. 12:28
 13/16 anonim ***** válasza:
Népszámlálás szerint 2300 zsidó származású ember él Magyarországon. Szerinted reális az adat?
2013. febr. 15. 13:52
 14/16 anonim ***** válasza:

Azt hogy valaki cigó vagy nem 90%-ban ránézésre meg lehet állapítani. Nekünk azt mondták akkor, hogy akin látjuk hogy az, azt írjuk be akárhogy is nyilatkozik.

Na már most ránézésre nehéz megmondani bárkiről is hogy milyen vallási gyülekezet tagja. Ott csak arra lehet hagyatkozni hogy bevallja vagy nem.

2013. febr. 15. 14:01
 15/16 anonim ***** válasza:

Én kiegyeznék azzal, ha "csak" 200 ezren lennének, de még ez a szám is pont kétszázezerrel meghaladja az ideálisat...

Ami aggasztó: az utóbbi évben született kisbabák több, mint fele cigány.

2013. febr. 15. 19:01
 16/16 anonim ***** válasza:
Jó 10 év múlva a számuk rohamosan nő,a gyerekek főleg.Addig míg a kormány nem hoz stoppot a családi pótlékra.Valaha csak annak járt aki dolgozott és meg volt a 23 munkanapja a hónapban.Az 1989-s években nem voltak túlsulyban,meg rendesen dolgoztak.Akit elkaptak ,hogy lődörög,azt lecsukták munka kerülésért.
2013. febr. 24. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!