Mekkor a tényleges munkanélküliség a hivataloshoz képest? Mennyivel nagyobb a tényleges munkanélkülieknek a száma, mint a regisztrált munkanélküliek száma?
Arra lennék kíváncsi, hogy a mai magyar 11,x %-os munkanélküliség az mennyire "torzít" a valóságon. Tudom ugyanis azt, hogy sok munkanélküli (már) nem regisztrált álláskereső, mert
a.) be sem jelentkezett,
b.) már lejárt az az időintervallum, ami után már nem számít regisztráltnak a munkanélküli többé,
c.) egyéb okok történtek,
Akik ezt a témát nagyon vágják, világosítsanak fel. Köszi a segítséget! :)
Úgy is jó a válasz, hogyha valaki a munkaképes lakosság számát és a ténylegesen dolgozók számát adja meg. Oké, ilyenkor meg a feketemunka az, ami torzít, de talán nem annyira mintha a kérdést munkanélküliség oldaláról vizsgálnánk...
Szerintem alacsonyabb, mint a hivatalos adat.
Az időintervallum nem jár le, attól még munkanélküli lesz valaki, hogy régóta az...
Viszont nagyon sokan dolgoznak teljesen feketén, akár bejelentett munkanélküliként is.
Nekem ez azért fura, mert akármerre járok az országban, falvak/kisebb városok vannak úgy, hogy min. minden második ember munkanélküli. És csak úgy tengődnek...
Nem tudom, mi egyenlíti akkor ki végül, hogy "csak" 11,x a végén.
A legtöbb országban egyértelműen kozmetikázzák ezeket az adatokat is! Még az Egyesült Államokban is kozmetikázzák nemhogy Magyarországon, ahol alig akad normális állás!
Ha kiírnák a valós adatokat, akkor már holnaptól forradalom lenne. Félnek a mindenkori hazug kormányok, ezért kozmetikázzák ezeket az adatokat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!