A szlovákok miért vannak "összezavarodva" a történelemmel kapcsolatban?
Egy szlovák nemzeti érzelmű "dalból" magyarra fordítva idéznék:
"Azt mondják nem létezik nemzetünk mert itt él egy maroknyi magyar,akik kétnyelvű táblákat szeretnének meg Nagy-Magyarországot, idejön Szent-István a patkányaival, mi lesz velünk Jan?Nem hagyhatjuk,mert én már látom a szlovák-horvát határt, essünk nekik szlovákok, essünk nekik!"
"Idejön Szent-István a patkányaival" ...de ők a Szent-Koronával tartanak koronázási ünnepélyt, és Szent-Istvánt is szlováknak tartják.De ha "idejön a patkányival" azaz a magyarokkal, akkor mégis csak elismerik a magyarságát?!
Meg úgy a szlovák történelmet is megnézve nem semmi az amit ők gondolnak...de ennek mi értelme?!
off:
http://www.youtube.com/watch?v=UZj7-s0NsQg
Ez egy jó film német hadseregről, melyet túldramatizáltak!
Youtube-on olvastam egyszer egy szlováktól hasonlót, miszerint István egy fél-szláv herceg volt, aki Hont és Pázmány lovagok támogatásával keresztény hitre térítette a pogány magyarokat, egyúttal meghódította őket, és legyőzte Koppány vezérüket.
Mikor megkérdeztem, hogy akkor miért nem a szlovák volt a hivatalos nyelv Magyarországon, és miért hívják még ő nyelvükön is Ugorsko-nak a történelmi Magyarországot, azt felelte "a középkorban a latin volt a hivatalos nyelv [ezt még el is fogadom], és hogy az Ugorsko annyit jelent, 'A hegyek alatti terület', mivel az Ugor, Uhor szlovákul hegységet jelent."
Így lesz a középkorban Szlovák Királyság. Tényleg nagyon el tud szabadulni a fantázia ilyen téren.
utolsó elég sok hasonló cikket lehet találni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!