Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért kellett tönkrevágni a...

Miért kellett tönkrevágni a diákigazolvány készítését?

Figyelt kérdés
Tavaly óta az okmányirodák készítik a diákigazolványokat, aminek eredménye, hogy sokaknak még mindig nem készült el a szeptemberben igényelt diákigazolványa. Miért jobb ez a rendszer, mint az azelőtti, amikor a tanév megkezdésekor már megkapták a diákok az igazolványukat?

2013. jan. 28. 11:41
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Mert a sok marha gondolta hogy így egyszerűbb lesz hogy mindent egységesítenek. Én akkor mentem a személyimet megújítani amikor a diákok az okmányirodákba mentek csináltatni a diákjukat és hát finoman szólva vagy 3 szor kellett visszamennem oda, hogy tudja kérni sorszámot mert hiába mentem nyitásra már annyian voltak hogy mire odaértem volna hogy számot kérjek már elfogyott mert megvan határozva hogy x darabot adhatnak ki azon a napon és ha az elfogyott akkor már ne is próbálkozzak mert mire az utolsó is sorra került volna már napvége van. Ez halál komoly és 3 napig mentem oda vissza hogy sorra tudjak kerülni reggel fél 7 re mentem oda egyszer és már voltak ott egy páran igaz csak 10. voltam de fél 10 kor kerültem sorra. Csak finoman szólva ezzel kb mindenkivel kiszúrtak.

Arról meg nem is beszélve hogy a húgomnak is most októberben kellett újat csináltatnia mivel szegény elhagyta és egy napjába került plusz még mindig nem jött meg neki valóban, és nem tudnak vele mitcsinálni. Ideiglenes papír jó hozzá de kötekednek vele ezért a buszon is.

2013. jan. 28. 11:54
 2/10 A kérdező kommentje:

Persze az igazolás egy megoldás a problémára, de lényegesen egyszerűbb egy kis kártyát magadnál hordani, mint egy A/4-es lapot, amit kéthavonta kell cserélni.

Ezt az egységesítést sem értem, mert eddig volt egyetemi, plusz középiskolai (meg talán általános?). Elborzasztott a hír, hogy 50.000 diákigazolványt még mindig nem készítettek el, pedig eltelt már fél év!

2013. jan. 28. 11:58
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát én is nagyokat néztem mikor még decemberben is papírral mászkáltak diákok.

Kicsit off, de okmányirodáknál jó tanács, hogy ne a főbb irodákat keressük meg, hanem a közelben lévő kisebb városokét, igaz hogy ehhez feleslegesen kell utazgatni, de jobb esetben nincs sorbanállás, és hamarabb el is készülnek a dolgok.

2013. jan. 28. 13:03
 4/10 anonim ***** válasza:
Így egy csomó pénzt még le tudnak nyúzni a családokról, átmeneti igazolvány címen...Pénzlehúzás,pofátlan módon!Ez ellen is igazán tüntethetnének!De nem új keletű ám, hogy hosszú hónapokig kell várni arra a nyomorék diákra!Már 2-3 éve is ez ment!Emlékszem, tiszta ideg voltam a lányommal együtt, mert hiába vártuk a diákot hónapoki, nem jött.Persze ideiglenest is kellett váltani, nehogy olcsón megússzuk és a sok hercehurca meg idióta ügyintézés miatt még az ellenőr is megbüntette.Erre megy a játék, hogy asok vérszívó még tépjen innen-onnan pár forintot , amíg tökölnek a diákigazolvány elkészítésével!
2013. jan. 28. 15:10
 5/10 A kérdező kommentje:
Ez az igazolás ingyenes, szóval az az egy nem mondható el róla, hogy lehúzás.
2013. jan. 28. 18:37
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem viszonylag gyorsan ( két hónap után ) megjött a diákigazolványom, de én is sokaktól azt hallom, hogy nekik még mindig nem jött meg. Ez tényleg nevetséges, meg a matricázgatás is, állandó félreértések ellenőrök és iskolák között, hogy akkor most kell matrica vagy nem... Meg amikor a gimnázium azt mondja, hogy csak úgy adható ki az érettségi bizonyítvány ha leadom a diákigazolványomat, más helyeken meg számonkérik, hogy minek adtam le. Valahogy úgy érzem, hogy kisiskolás koromban nem volt ez a fejetlenség.
2013. jan. 28. 22:05
 7/10 anonim ***** válasza:
Ingyenes?Nekünk 500Ft volt anno az ideiglenes diákigazolvány.Van iskolalátogatási igazolás, azt is fel lehet mutatni, az ingyenes, de az ellenőrök jobb esetben csak pattognak néha miatta, gyökerebbje büntet is.
2013. jan. 29. 09:55
 8/10 A kérdező kommentje:
Az ideiglenes tényleg pénzbe kerül, de ez csak egy igazolás arról, hogy kifizetted a diákodat, csak még nem készült el.
2013. jan. 30. 15:29
 9/10 anonim ***** válasza:

Hozzá kell tenni, hogy ammellett, hogy elbarmolták a rendszert, az iskolában viszik fel a központi rendszerbe az adatokat, szóval az iskolatitkárságot is meg lehetne b*szni sok helyen, amiért nem képesek ÁTMÁSOLNI az adatokat.

Nem kitalálni kell őket, csak átírni azt, ami a papíron van. Hihetetlen, hogy diplomás embereknek problémát okoz egy ilyen egyszerű feladat!

Szóval gyakran ezért késik a diákig. Én 2 vagy 3 hete kaptam meg, de nagy cirkusz árán, mert a csaj az irodában pofákat vágott, mikor megkértem rendesen, hogy javítson ki 1 adatot.

2013. jan. 30. 20:02
 10/10 anonim válasza:
Velem volt olyan hogy 2,5 év után jött csak meg..és kétszer is megrendeltem..
2013. jan. 31. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!