Debreceni diákigazolvány érvényes Budapesten?
Persze, hogy érvényes.
Viszont budapesti bérletet nem tudsz vele venni pl.
A MÁV legalábbis csak iskola és lakás viszonylatban ad ki diákbérletet.
Állandóan ebből volt a vita, mert hogy az állomást máshogy nevezték el (Pázmáneum), mint a várost (Piliscsaba), ezért soha nem akartak bérletet adni. Az volt az érv, hogy a diákigazolványon Piliscsaba van, tehát Pázmáneumig nem vehetek bérletet. Hiába mondtam, hogy Pázmányeum Piliscsabán van, azt válaszolták, hogy hozzak erről igazolást.
Ez szerintem a legnagyobb ökörség, de attól még tény, hogy ebből minden hónapban üvöltözéses-főnökséghez írogatós vitáink voltak.
(Itt most a BÉRLETről van szó, jegyet lehet venni, csak az a BKV-nál meg nincs...)
Ha a BKV simán kiad bérletet, akkor bocsánat, én ezt a MÁVval szívtam meg így, kifejezetten mindig.
Ja, és még olyan is volt, hogy az egyik barátnőm rendszeresen, minden nap táncolni járt Budapestre, de akkor sem vehetett bérletet, mert hogy Piliscsabán lakott, és iskolába is ott járt, a tánc pedig nem érdekelte őket...
(Szintén MÁV)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!