Magyarország nem méltó szövetséges az EU-ban?
Ezt írta 1 órával ezelőtti twitter üzenetében Nelie Kroes, az EU Bizottságának digitális és média ügyekkel foglalkozó alelnöke. Aki nem tudna angolul, lefordítom: Ha valaki a roma közösséget "nem emberi"-nek nevezi - a fideszes Bayer Zsoltról beszélek Magyarországról - ez annak a jele, hogy ők nem méltó szövetségesek.
Az előző bejegyzése pedig így szól: Megdöbbentettek Bayer Zsolt a magyar roma közösségről elhangzott szavai (állatok stb.). Ez nem az, amit szólás- vagy médiaszabadságnak hívok.
Úristen, süt belőled a gyűlölet és a primitívség, ez szánalmas.
"Akkor mond, szerinted ha ezt itt csinálnák meg mi lenne? Mert vannak ilyenek itthon is, főleg, hogy felénk "import" van zömében."
Volt ilyen, vagy nem emlékszel a Blaha Lujza téri gyerekre? Elkapták, bevitték, megszökött, megint elkapták, és szépen kitoloncolták, átadták a határon a román hatóságoknak. Senkit nem érdekelt az EU-ból, mert egyetlen személyről volt szó, az eset pedig egyértelmű.
Nem tudom milyen importról beszélsz, szerintem paranoiás vagy, kezeltesd magad. Vagy te találkoztál az alföldön cigányok százaival, akik éppen a Tiszában mossák a ruhájukat, és autentikus cigány dalokat énekelnek közben? Hát én nem.
"He? Na mi a különbség szakértő?"
Nekem sül le a pofámról a bőr helyetted, de azért elmagyarázom. Először is, gondolom ezek szerint semmit nem tudsz a vándorcigányokról. Minimum 10-15-20 család, azaz többszáz cigány útra kel egy karavánban, és éppen ott állnak meg, ahol van folyóvíz, meg legelő az állatoknak, amit magukkal cipelnek, vagy utazásuk során lopnak. Általában nem beszélnek a cigányon és az anyaországukén kívül más nyelvet. Ahol megállnak, ott gyengül a közbiztonság.
A magyar cigányok: Több száz éve jöttek ide. Beilleszkedtek, szakmákat tanultak ki (kovács, lakatos) ahogy a családnevük is mutatja, illetve alapból jók voltak néhány dologban mindenkinél (lótenyésztés). Van bejelentett lakcímük, adót fizetnek, van szavazati joguk, tehát teljes értékű állampolgárok.
Úristen, még most sem hiszem el, h ezt így el kellett magyarázni :( -.-'
"Nem tudom milyen importról beszélsz, szerintem paranoiás vagy, kezeltesd magad"
Személyeskedéssel nem vagy hitelesebb!
Különben meg nem érdekel a lekezelő "kioktatásod", költözzetek közéjük oszt' jónapot!
" Megdöbbentettek Bayer Zsolt a magyar roma közösségről elhangzott szavai "
...
" elhangzott "
---> Ez nem egy cikk volt?
"A magyar cigányok: Több száz éve jöttek ide. Beilleszkedtek, szakmákat tanultak ki (kovács, lakatos) ahogy a családnevük is mutatja, illetve alapból jók voltak néhány dologban mindenkinél (lótenyésztés). Van bejelentett lakcímük, adót fizetnek, van szavazati joguk, tehát teljes értékű állampolgárok. "
MI VAAAAN??????
Na remélem ezt csak viccnek szántad, bár elég gyengére sikeredett. Beilleszkedtek? Szakmát tanultak? Adót fizetnek? (max. az áfát fizetik a segély után) Atyaég!
"Személyeskedéssel nem vagy hitelesebb!"
Te miről beszélsz ember?
Te állítottad azt, hogy Mo.-ra tömegesen áramlanak be a vándorcigányok. Mivel én erről semmit nem hallottam, és az előző válaszaid alapján egyértelműen leszűrhető, hogy gyűlölöd a cigányokat, tökmindegy milyen fajtából valók, így éltem a gyanúperrel, hogy ez csak paranoid képzelgés a részedről.
Én úgy gondolom, hogy minimum neked kéne hitelt érdemlően bizonyítanod, h igenis több cigánykaraván kelt át a román-magyar határon (a hatóságok együttműködésével, ahogy sejteted), hogy én tűnjek tudatlannak.
Erre a "elolvastam, de leszarom, kőtözzé' közéjük" dumára meg csak annyit mondok, h:
Költözz inkább te azok közé a cigányok közé, akiket én ismerek. Rendes, dolgozó, gyereküket iskolába járató, törvénytisztelő cigányok közé.
Szerintem felesleges itt nyelvészkedni, de megtehetjük. Az eredeti angol szövegben ugye nem volt ott semmi (B. Zs, szavai a magyar roma közösségről), de a magyar nyelv igényel oda egy igét, ezért az "elhangzottat" tettem be. Betehettem volna a leírtat is.
Az EU szoros értelemben véve tényleg nem szövetség, és Magyarország nem szövetséges (ally,) ezt inkább katonai együttműködésekre szokták mondani, de nem hiszem, hogy ennek itt most van jelentősége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!