Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A pályakezdő fiatalok helyzete...

A pályakezdő fiatalok helyzete ma tényleg lényegesen rosszabb, mint a nyugdijasoké? Mi ennek az oka?

Figyelt kérdés
Sokszor emiatt a nyugdíjasok támogatják a fiatalokat idehaza.Nem kellemetlen ez egy fiatalnak?
2013. jan. 10. 17:01
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Azért az mégis gáz,hogy a 80 évesek mondják meg egy társadalomban,hogy mi legyen,és így egyre jobban csak tőlük függjön minden.

Nem túl egészséges.

2013. jan. 10. 17:46
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

"Azért az mégis gáz,hogy a 80 évesek mondják meg egy társadalomban,hogy mi legyen"

Nem ők mondják meg, ők is csak bábuk a sakkjátékban akikből négyévente ki kell hízelegni az X-et aztán le vannak ejtve. Mondjuk ők a legfontosabb bábuk. De őket hibáztatni nagyon elhibázott dolog lenne.

17:36-os voltam.

2013. jan. 10. 18:00
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem rosszabb a helyzetük,, és nagyon kevés nyugdíjas van, aki megtud rendesen élni, de támogatni nem tudja a fiatalakat. Sok nagymamát ismerek, aki nem tud ajándékot venni még karácsonyra sem az unokáinak!

A nyugdíjasok végig dolgozták az életüket, a fiatalok még most kezdik. Az nem az ő hibájuk, hogy nincs elég munkahely!

Ezen kellene elsősorban változtatni.

A 13. nyugdíj tervezet elég ostobaság. Nem pénzt kapnak, hanem valamilyen utalványokat. Kérdés, hogy a falun élők hol tudnák levásárolni? Én városban élek, de itt is csak a Tescoban fogadják el.

2013. jan. 10. 18:39
 14/17 anonim ***** válasza:
64%-os, ez nem egy erkölcsi kérdés. Értem én, hogy végigdolgozták az életüket és megérdemlik, ezzel egyet is értenék, de ez gazdaságilag egyszerűen rossz lépés. A magyar vállalkozók és itt dolgozó fiatalok támogatása, a munkahelyteremtés vagy külföldi cégek behívása felpezsdítené a gazdaságot. A középiskolák és felsőoktatás támogatása pedig nélkülözhetetlen kéne hogy legyen az ország jövője szempontjából. A nyugdíjak néhány ezerrel megemelése egyiket sem teszi. Persze, emelni kell néha, és ezzel senkinek nem lenne semmi gondja, ha nem ez lenne az egyetlen emelés. Értsd: Az általános és középiskoláktól elvettek, az egyetemektől elvettek, az aktív dolgozóktól elvettek, a munkanélküliektől elvettek, és nem tudom, hogy kihagytam-e valamit, de a nyugdíjasokon kívül mindenkitől elvettek. A nyugdíjasoknak adtak. Ennyire egyszerű a helyzet. Egy jó és egy rossz gazdaságpolitika közül a rosszat választjuk, mert kellenek a szavazók.
2013. jan. 10. 18:52
 15/17 A kérdező kommentje:

További probléma sok munkaadó a versenyképesség fenntartása miatt csökkenti a munkabéreket,ugyanakkor a nyugdíjakat folyamatosan emelni igyekeznek.

Ezzel is tovább romlik a két réteg közötti különbség.

Egyik oldalon a csökkenő bérek,a másik oldalon meg a növekvő nyugdíjak.Tehát a kérdés tegyük hozzá jogos lehet.

2013. jan. 10. 21:39
 16/17 anonim ***** válasza:

Igen.Ráadásul a nyugdíjasoknak már nem kell albérletet/lakáshitelt fizetni.Így még üvöltőbb a különbség...Nem fizenek az utazásért(holott nekik nem annyira létkérdés mit egy dolgozó embernek,nem fizetnek EÜ járulékot,pedig ők veszik leginkább igénybe...Így azért már nem olyan kevés egy 80 ezres nyugdíj,mikor más 8-10(esetleg mégtöbb) óra meló utánn kap ennyit,úgy,hogy még mindezt fizetni kell(ene) plusszba(pl BKV bérlet 10e Budapesten...)

Ráadásul egy pályakezdő fiatalnak 0 forint a bevétele,ha nincs melója,ennél még a minimálnyugdíj is több.

2013. jan. 13. 13:55
 17/17 anonim ***** válasza:
Ja és Nagyanyám dolgozott egész életében 15 évet,és van 92 ezer nyugdíja...Nem sajnlom a saját Nagyanyámtól,de valahol ez elég igazságtalan....
2013. jan. 13. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!