Baranyi kálmanné kérdése:
Cigányok tovább tanulnak van szakmájuk?
Figyelt kérdés
Ismersz ilyet?2009. aug. 26. 13:15
11/26 anonim válasza:
Ismerek. Egyetemi diplomája van.
12/26 anonim válasza:
Igen sőt ismerek olyan magyart akinek nincs végzetsége.
13/26 anonim válasza:
Nekem ne mondja egy cigány se, hogy hátrányos helyzetben van és ez legyen igaz az élet minden területére.Sokkal nagyobb jogokkal birnak mint a fehérek, ha tanulnak és szorgalmasak, sokkal könyebben elérhetik céljukat, mint a magyarok.Lásd Daróczi Dávid(Isten nyugosztalja), ő sem lett volna kormányszóvivő, ha nem cigány.Egyszerűen nem veszik a fáradtságot, hogy beilleszkedjenek a társadalomba, 400 év után is úgy viselkedik a 90%-uk, mint egy középkori, leprás barbár nép.Ez tűrhetetlen.Egy nyugat európai országban sem kapnának ennyi segélyt, úgyhogy ne sírjon egyik sem.Ha elmennének dolgozni és vállalnának 2-3 gyereket, mint a magyarok, meg lehetne élni.90 óta már 3 cigány generáció nőtt fel úgy, hogy nem dolgozott.Meddig fog ez menni?Remélem Viktor befogja őket és végre minimum közmunkához fogja a segélyt.Oktatásban meg külön iskolákat nekik, cigány tanárral.
14/26 anonim válasza:
Igen, egyet ismerek, de azt hiszem ő nem számít....nyíltan cigánygyűlölő.:)
15/26 anonim válasza:
Igen ismerek egyetemi csoport társam.
16/26 anonim válasza:
Én nem ismerek egyet se. A sulink az ország egyik legjobb hírű egyeteme és egy cigány hallgatót láttam összesen, amióta itt tanulok (két éve). És az egész karon egy cigány származású tanár van. Van német, angol, szláv, stb. (nem is egy), de cigányból egyetlen egy. Szomorú.
KÖzépsuliban egy cigány osztálytársam volt. Két év után kibukott, mert jobban szerette rúzsozni a száját, mint a könyvet forgatni. Tehát röviden válaszolva a kérdésedre: nem, sajnos nincs olyan ismerős, aki cigányként tanult ember lenne és dolgozna is.
17/26 anonim válasza:
Egy kis részük tanul míg a többség lop.
18/26 anonim válasza:
Az a gáz h tényleg nem kéne minden cigányt egyformán megítélni,de sajnos minden cigány vérében cigányvér folyik és nekem is volt egy haverom aki roma és tök jófejnek tűnt.Egyszer hülyéskedtem vele valamit és majdnem lekéselt:/
19/26 anonim válasza:
Én egy idősebbet ismerek, aki bölcsészkaron szerzett diplomát, azóta elég sok könyvet írt, meg valamelyik helyi újságnak a publicistája. Nem olyan, mint egy tipikus cigány, értelmes alak. Az iskolánkban (jogi kar, jogász képzés) egy másod éves cigány srác, aki tavaly az összes kötelező tantárgyból megbukott, és idén is bukott jogalaptanból, rómából, egyetemesből, magyarból csak azért nem sikerült buknia, mert az előző félévben kedvességből mindenkinek megadta legalább a kettest a tanár...
20/26 anonim válasza:
*egyetemes=egyetemes jogtörténelem; magyar=magyar jogtörténelem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!