a kérdés rosszul van megfogalmazva....inkább úgy kellett volna, van e ilyen cigány....mert így általánosítva azt kellene, hogy mondjam, a kérdésedre a válasz: nem (általánosságban)
viszont igen, van ilyen cigány, még ha kevés is...ismerek többet is, sőt, gárdista cigányt is ismerek és diplomázott cigányt is, aki majdnem a városunk polgármeste lett (hajszálon múlott a győzelme)
és az egyetemen csak a csoporttársaim között is van legalább három, abból kettő a barátnőm, és ebből a kettőből egynek már van egy szakmája....szóval igen, vannak ilyenek, csak sajnos kisebbség a kisebbségen belül...
2009. aug. 26. 13:25
2/26 anonim válasza:
Igen,én.
Àltalànos iskola,középiskola,majd igaz esti tagozaton föiskola.
Bàr azt is elismerem nem hatalmas munkahelyem van.
Egy szupermarket dolgozoja vagyok.
2009. aug. 26. 13:26
3/26 anonim válasza:
Igen!
A gyerekem középiskolájában (neves budai középiskola!) több cigány gyerek jár, nem csak az ő osztályába és mindegyik kitűnő tanuló, példás magaviselettel!!!
(Ha valamelyik gyerekkel baj van, az tuti nem cigány!)
2009. aug. 26. 13:38
4/26 anonim válasza:
Nekem volt cigány évfolyamtársam, belőle mérnök lett.
2009. aug. 26. 13:40
5/26 anonim válasza:
persze h vannak, ők azok a cigányok, akikről példát kéne vennie a többi cigánynak. ők normális emberek, és őket valszeg nemis éri annyi inzultálás, mint a mocskosabb, embertelen fajtájikat.
amíg a cigányok nagy része állat módjára viselkedik, addig ne várják el tőlünk, h emberszámba vegyük őket. bizonyítsák be, h ők is képesek normális ember módjára viselkedni, és akkor mi is emberszámba vesszük majd őket. nemazt mondom h minden cigánynak irány az egyetem, de tanuljanak meg VISELKEDNI, ez lenne az elsődleges.
2009. aug. 26. 14:35
6/26 anonim válasza:
Igen ismerek.De sajnos az a baj, hogy ez az össz. cigányság kb. 5%-a! De legalább ők viszik valamire és nem csak a markukat tartják a segélyért!A lehetőség mindegyik előtt ott van de hát könnyebb otthon ülni, tv-zni, meg lopni, csalni, megfélemlíteni a magyart! Pedig ingyen tanul, ingyen tankönyv, ingyen étkezés van nekik!
2009. aug. 26. 15:17
7/26 anonim válasza:
Több olyan roma származásút ismerek, akiknek van szakmájuk, sőt diplomájuk. Van egy ifjú hölgy, aki Borsodból származik, nagyon szegény telepről és a második diplomáját védte, amikor megismertem. Belenevelték a szülei, hogy csak úgy juthat ki onnan, ha tanul és azért , mert cigány, neki nem csak át kell csúsznia egyik osztályból a másikba, hanem jól kell tanulnia. Az ablakomat a múlt héten egy csoport javította meg ( 3 fő ), a vezetőjük roma volt és mondhatom, minőségi munkát végeztek !
2009. okt. 10. 18:29
8/26 anonim válasza:
Még egy dolog jutott az eszembe. Jó pár éve láttam egy interjút egy színésznővel, Érden csináltak roma színházat. Jónás Juditnak hívják. Ő mesélte el, hogy hárman vannak testvérek, három lány. A szülők azt vették a fejükbe, hogy mind a három lánynak minimum érettségije lesz és ilyen szellemben nevelték őket. El kellett jönniük a falujukból ezért. Szóval, csak azt akartam ebből kihozni, hogy annak a romának, aki ki akar törni és tanulni akar, neki kétszeresen kell megküzdenie az eredményért.
2009. okt. 10. 18:50
9/26 anonim válasza:
Az előttem szólóval vitatkoznék... Miért kéne kétszeresen megküzdeniük? Egy csomó magyar ember is él szegény körülmények között. Nem tudom miért lenne nekik nehezebb a kitörés mint mondjuk egy tanyán élő szegény gyereknek... És szerintem ez messze nem kifogás arra, hogy csupán a cigányok elenyésző része tisztességes, tanult ember és a másik része... ezt inkább hagyjuk...
2009. dec. 31. 11:18
10/26 anonim válasza:
Előzőnek: azért kell kétszeresen megküzdeniük a fejlődésért, mert a környezetük sokkal jobban visszahúzza őket, mint más népcsoportnál. Van Kalocsán egy roma önkormányzati képviselőnő, vele készült interjút láttam a Duna-TV-ben, ő is ezt mondta. A héten pedig az M1-en volt egy tanulmány készítője a mélyszegénység és a kriminalitás közötti összefüggést kutatták a társával. Ő is ezt mondta.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!