Normális szerintetek h 16/ l létemre csak parlament tv-t nézek. És a neten jogszabályokat olvasok?
Örülj neki, hogy valami ennyire érdekel. Én 16 évesen berúgtam.
Kevésbé konstruktív.
A parlamenti közvetítés néha felér egy jobb humoresttel. Egyébként ha fizetnének, sem nézném. Ahogy állítólag Bismarck mondta: "solange das Volk nicht weiß, wie die Wurst und die Gesetze zu Stande kommen, gibt es Ruhe". Nagyon nem érdekel, hogy milyen lózungokat habognak a valamennyire hozzáértők, és milyen személyeskedő "ellenérvekkel" támadják őket az egyáltalán nem hozzáértők bármilyen témában. Ha kiváncsi vagyok egy ilyen jellegű vitára, felnézek ide GYK-ra.
A jogszabályok olvasgatása nem rossz hobbi, bár kétségtelenül furcsa, szokatlan. Ha jogász akarsz lenni, tényleg nagyon jó, ne add fel.
Bizonyos szabályokkal nagyon is érdemes tisztában lenni. A nagy probléma, hogy a legtöbb ember nincs képben, hogy mit tehet és mit nem (szóval ez egyenesen jó).
Parlamenti közvetítést szerintem ne túl sűrűn nézz. Belenézhetsz néha, hogy eldöntsd a pártszimpátiádat és véleményt alkoss - ennél több nem kell.
Összefoglalva: Addig normális, amíg egészséges határokon belül olvasgatsz a politikáról és a törvényekről.
Én is ezt csináltam (bár én közvetítést néztem az mtv, vagy a hivatalos oldalon /www.parlament.hu/ archívként, és ott is olvastam, meg közlönyben), bár én nem is vagyok normális.
Hiszen a normális, azaz átlagos tizenéves nem foglalatoskodik ilyen témákkal, de engem érdekelt akkor, és még sem lettem jogász. Elég szomorú, hogy az emberek azt hiszik, ha valaki törvényeket- jogszabályokat- vagy éppen tervezeteket olvasgat, akkor jogásznak kell mennie. Egyszerűen csak érdekeltek, és jó ha nagyjából képben van a nyelvezetükkel.
Amúgy a parlament tv torzítja sokszor a dolgokat, de majd észreveszed ezt később, amikor már lesz tapasztalatod a propagandában.
Ajánlanám Neked egy kísérlet végrehajtását. Vegyél alapul egy napirendet, hallgasd- nézd meg a vágatlan adást, és ezután pedig olvasd el a különböző média orgánumokat róluk, azaz ki-mit-miért-hogyan reagált rá (csinálsz egy média figyelést a témá(k)ra). Nagyon érdekesen színezik, tesznek hozzá, elvesznek belőle, szóval manipulálják, és mindenki a saját malmára hajtja a vizet. Na amikor ezeket már élesen látod, akkor megtapasztaltad a propaganda gépezet egy részének működését. Nagyon élvezetes dolog tud lenni, van amikor csak egy darab szót vesznek ki belőle, és könnyen átsiklasz felette, csak már akkor már nem azt jelenti, amit az eredeti (szörnyű lesz, de egyben jó érzés is, hogy átlátsz a szita egy részén... persze ez nagyon sok idő sajnos, és energiát is emészt jócskán).
Az egyéni képviselői indítványokról nem is beszélve, hát az valami förtelem. Ezeket az adott bizottsági beszámolókon olvashatod el itt:
Ez nagyon sok idő mint írtam, és manipulálják is a jegyzőkönyvet, tehát érdemes a nyilatkozatokat is végig nyálazni, abból kiderülhet a turpisság.
(mellesleg az EP jegyzőkönyveket is kozmetikázzák)
Sok sikert hozzá, és nyugodtan csináld ha élvezed. Ide pedig feljöhetsz szórakozni a politika szekcióba, hogy a kibelezett-manipulált felszólalások híréből mi jut el az egyénekhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!