Kisebb lesz valaha a munkanélküliség?
A családban jelen van a munkanélküliség, örökséget raktunk be a bankba, hogy kamatozzon, meg eladtunk egy-két dolgot, ebből élünk, szigorú beosztással.
Ráadásul nem sikerült hiányszakmát választanom pályaválasztáskor, így félek, mi lesz velem, addigra fel fog élődni az örökség, és addigra a családomon is segítenem kell nyilván.
Itthon azt mondják, minden hanyatlás után emelkedés jön.
Én ezt nehezen hiszem el, főleg, mert nemcsak fellendülés, hanem háború is jött eddig a történelemben....
Teljes baromság hogy aki akar az talál munkát.
Én rengeteg takarítói munkára is pályáztam,de vissza se írnak hogy sikerült-e vagy nem.
Nem azért van ennyi munkanélküli mert büdös nekik a munka.
Kedves második!
Két szakmát is megtanultam, gondoltam, így csak el tudok indulni valahogy. Most itt vagyok fél évvel a tanulmányaim befejezte után és még konyhai kisegítőnek sem vesznek fel, sem pénztárosnak, sem takarítónak, pedig ezeket már csináltam korábban, nem teljes munkaidőben, suli mellett.
Úgyhogy azt gondolom, nekem nem büdös a munka. És most is csinálnám bármelyiket, már tényleg mindegy, de miért nem alkalmaznak? Mert pályakezdő vagyok, holott tapasztalatom van, csak diákmunka keretében szereztem, nem főállásban... köszi
a takarítós példával mindig demagóg tapasztalatlanok jönnek elő.nekem egy ismerősöm mesélte hogy a takarítói állásra 361-szeres volt a túljelentkezés.
az egy dolog hogy a menőbb álláshoz nyilván jobban örülne mindenki de bizonyos szakmához szakirányú végzettség kell, kvázi van lényeges szűrő...ám egy takarítómunkára bárki fiaborja jelentkezhet.
összességében pont hogy azokra a munkákra a legnagyobb a túljelentkezés amikről sokan nem is gondolják hogy valaki elvállalná
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!