Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Kinek jó ez a kapitalista...

Kinek jó ez a kapitalista rendszer? Hogyan lehetek sikeres ebben a rendszerben?

Figyelt kérdés

2012. dec. 31. 03:10
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Bumbinak:

Inspiráló a történetedet olvasni.

Nagyszerű dolog ha már valaki ilyen fiatalon tudja merre tart az életben. Már bocs de droid életet nem akarok élni.

Neked a nők, haverok, kikapcsolódás hol van az életedben ?

2012. dec. 31. 17:45
 12/20 anonim ***** válasza:

09:19es válaszolónak:

Igen ezen én is elgondolkodtam, hogy a családnak össze kell tartania valamint az önfenntartó rendszerről. Csak ezek a hatalmas adók...

A cserekereskedelmet nem lehet megadóztatni, sem azt amit háznál termelsz. :) A félig önfenntartó rendszer pont elég egy nyugodt és olcsó élethez, a teljes önfenntartás egy egész életet követel, az visszaút a középkorba.

2012. dec. 31. 19:15
 13/20 bumbi02 ***** válasza:

Inspiráló a történetedet olvasni.

Nagyszerű dolog ha már valaki ilyen fiatalon tudja merre tart az életben. Már bocs de droid életet nem akarok élni.

Neked a nők, haverok, kikapcsolódás hol van az életedben ?

Nem vagyok droid. Haverok, és a barátnőm otthon várnak, mert vannak olyan jó haverjaim, és van olyan jó barátnőm, aki elfogadja, hogy egy évben 4 hónapot vagyok otthon, de akkor egész nap. És én sem életem végéig akarok lemondani a kikapcsolódásról, vagy arról, hogy Magyarországon lehessek (ami hiányzik), hanem pár év megfeszített munka után, kényelmesebben is dolgozhatok, befektethetek, "székben ülhetek". Kényelmesen komótosan dolgozva, sose fogsz eredményeket elérni. Minden sikeres ember mögött nagy lemondások, és kemény évek állnak. Én sikernek élem meg, hogy 19 évesen bruttó 650 ezer forintot keresek. És igen, erre büszke vagyok, és ezért le kell mondanom dolgokról. Ha otthon maradok, bulizgatok, és "élvezem az életet", akkor nagyjából ennek a negyedét se keresném meg ugyanennyi munkával.

Szóval dönteni kell: kényelmesen élni minden napon, vagy lemondani párszor, akár évekig, hogy aztán több évtizedig élvezhesd a gyümölcsét.

2012. dec. 31. 23:45
 14/20 anonim ***** válasza:
91%

Két axióma:

1. A rendszer azoknak jó, akiknél a hatalom van. (A pénz a hatalomnak egy bizonyos formája.)

Az elit hozza létre a rendszert olyan paraméterek szerint, hogy az pont őket tegye elitté; a rendszer aztán úgy határozza meg az emberek létét, hogy egy kis létszámú elit és egy hatalmas létszámú rabszolgatömeg jöjjön létre, bizonyos személyiségjegyek, illetve az adott időpont elitjéhez fűződő családi kapcsolat szerint. Igen, a személyiségjegyek közé tartozik a tehetség, az intelligencia és a lemondásra való képesség IS - akiben ezek megvannak, az nem csak a jelenlegi, hanem bármilyen rendszerben jobban boldogul.

[Jegyezzük meg, az elit nem feltétlenül egy monolitikus tömb - inkább egymással viaskodó kis tömbökbe szerveződik meggyőződés, nyelv, nemzetiség és miegymás szerint, amelyek összezárnak a közös ellenséggel - velünk - szemben ]

2. Te NEM lehetsz sikeres ebben a rendszerben.

Nem ez ugyanis a célja, hanem az, hogy az elit kiváltságos státuszát létrehozza és fenntartsa - ebből a célból pedig folyamatosan szipkázza el a tömeghez tartozó egyének szerencséjét, szorgalmát és sikereit, hogy az elit céljaihoz csoportosítsa át azokat.

Ami lehetsz, az a "relatíve sikeres". Vegyük példának a havi 650-et kereső, tehetséges és szorgalmas személyt. Tiszteletre méltó, hogy a körülötte élők 99%-ánál jobban boldogul. Cserébe a sikerért - végső soron a létfenntartáshoz szükséges javakhoz történő megemelt hozzáférésért -, bizony, nyolchónapos megszakításokkal láthatja élete párját, és a fennmaradó időben látástól mikulásig robotol! Mindezt egy olyan korszakban, amikor az emberiség rendelkezésére álló ipari kapacitás lehetővé tegye, hogy minden családnak (MINDEN, az azt jelenti, hogy a 8 általánost végzettnek is) legyen elegendő étele, háza, ruhája, oktatása/képzése és egészségügyi ellátása, még akkor is, ha minden felnőtt ember napi három órát dolgozna, heti ötnapos munkarendben.

Hová tűnik a másik öt munkaóra, meg a túlórák? A vezérigazgató és a slepp audija, svájci karórája, luxusyachtja, Armani-öltönye keletkezik belőle, továbbá az államok gyilkos játékszerei, meg egy rakás virtuális pénz, részvényopciók meg kötvények, amik a globális pénzügyi kaszinó fogadásaiban forognak.

Nem az az érdekes (és pofátlan!), hogy egy tanulatlan ember 300000 forintot akar keresni, hanem hogy hogy létezik, hogy még mindig emberalatti életkörülményekre lehet őt ítélni pusztán azért, hogy a többieket önkizsigerelésre lehessen kényszeríteni az elitek szolgálatában.

2013. jan. 1. 10:53
 15/20 anonim ***** válasza:
91%

Előző:Nagyon igazad van!

Nemrég pont ezen filóztam,hogy a mai fejlettség mellett simán elég lenne szerintem mindenkinek napi 4 óra meló.És akkor lehetne foglakoztatni 2x (illetve többször,mert most úgy számoltam,hogy 1 ember 1 melóját végzi 8 órában)ennyi embert...

Ehelyett 1 ember 3 melóját végzi 12-16 órában éhbérért,csakhogy a tulajnak telljen audira...Nekem is van ilmerősöm aki vállalkozónál dolgozik,az sír a megemelt minimálbér miatt,hogy jajj nem tudja kitermelni,de azért sielésre-nyaralásra-hobbyból egy istállónyi ló tartásra tellik...És még jól is jönek ki a válságból,mert az pont jó indok most erre,hogy rabszolgaként melóztassák az embereket,és lehet azt mondani,ha nem tetszik nem kell itt dolgozni lehet éhen halni...

Amúgy meg sokan azt is elfelejtik,hogy nem lehet mindenki szupertehetséges/szuperokos/szuperélelmes-extra munkabírással A középszerű embereknek(és ők a többség) is meg kéne tudni egy normális rendszerben az adott kor elvárásai szerinti átlagos szinten élni.Röhelyes,hogy egy targoncás melóhoz is lassan Einsteinnek kell lenni.És akkor ilyen helyeken megkérdezik állásinterjún,hogy miért ide jelntkezett,mi motiválja:Az hogy nem akar éhenhalni b@meg!!!

2013. jan. 1. 13:16
 16/20 A kérdező kommentje:

Most amerikában is jönnek a szigorítások és egyre jobban a nyomor felé halad a világ. Kisemiznek mindenkit!

Nem azt mondom, hogy éljünk egységben és mindenkinek ugyanannyian legyen de a társadalmi olló egyre szélesebbre nyílása valami nagyon durva dologhoz fog vezetni.

Nem beszélve arról amit nem említettem, hogy egy csomó helyzetben mérgeznek minket. Csak a profitért ? Hogy utána költhesd a pénzed erre arra ?

Azt sem tartom kizártnak, hogy egy 100 éven belül (vagy hamarabb) olyan rendszer lesz mint a lopott időben.

2013. jan. 2. 03:06
 17/20 A kérdező kommentje:

Fogalmam sincs mit csináljak, merre tartsak. Alkalmi munkákból élek, hogy megtudjak élni !!!

Nem tudok egyszerűen elmenni tanulni, hitelt meg nem veszek fel. Ez az egész rendszer egy szar. Mért nem lehetne viszonylagos békességben élni ? Újra kéne fogalmazni az egész pénzügyi rendszert.

2013. jan. 2. 03:09
 18/20 anonim ***** válasza:

Az első válaszadónak van igaza. A hájas seggű nagytőkéseknek, hatalmi elitnek, pénzembereknek jó, meg a mazochistáknak. A maradék 90%-nak pedig csak kárt okoz.

"Még csak 19 éves vagyok, de már 2 éves munkatapasztalatom van, és dolgozok keményen, szenteste ugyanúgy, mint ma este, vagy holnap, és az elkövetkező 1 hónapban nincs szabadnapom, ahogy az előző hónapban se volt.

3. Lemondok dolgokról - ideiglenesen! - , mint a bulik, karácsony, szülinapok, család"

Aha, tehát kicsivel több pénzt kerestél ugyan, hogy a beledet kimelózod, csak éppen már se időd, se energiád, se kedved nincs hozzá, hogy azt a csipetnyi luxust megvalósítsd belőle. Mit ne mondjak, csodálatosan összehoztad, ugyanott vagy, ahonnan elindultál, csak épp nulla szabadidőd lett.

"és kijöttem Ausztriába, ami most lemondás, 5 évvel később pedig örülni fogok, hogy megtettem ezt a lemondást."

Ja, hát úgy könnyű, hogy elhúzunk Németbe meg Ausztriába, oszt ott keressük a nagylóvét...

"Azzal hogy ki uralja a világot, milyen párt van hatalmon, zsidók vagy buddhistáké e az aranykészlet 80%-a, nem kell törődni, mert nem befolyásolja a te életedet."

Jaham, csak épp a gazdasági életet, a pénz értékét, vásárlóerejét, és úgy kb. minden mást. Persze ha fényevő vagy, és alanyi jogon járnak a közművek neked, úgy tényleg nincs semmi hatással.

"Minden sikeres ember mögött nagy lemondások, és kemény évek állnak."

Vagy éppen vagyonos felmenők, befolyásos Wall street-i kapcsolatok, más emberek munkájának a kizsákmányolása, és így tovább, és így tovább.

A hájas seggű pénzhatalmi elit tagjai soha 1 percet nem dolgoztak becsületes munkát életükben. Csak a nagyon naivak és nagyon hülyék képzelik azt, hogy becsületes munkából meg lehet gazdagodni.

"Én sikernek élem meg, hogy 19 évesen bruttó 650 ezer forintot keresek."

Én meg a lehető legnagyobb időpocsékolásnak, hogy nyamvadt százalékokért képes vagy robotzombivá vedleni. De a te életed, úgy rontod el, ahogy neked jólesik.

2018. jan. 15. 02:24
 19/20 anonim ***** válasza:

Azoknak jó, akinek van pénze. A vadkapitalizmusnak hála a gazdag egyre gazdagabb lesz, a szegény meg ennek megfelelően egyre szegényebb.

Mit gondoltok, a gazdagnak honnét van pénze ha ő maga nem állít elő értéket? Úgy van, a szegények zsebéből.

Tehát a válasz: akinek sok a pénze és mégtöbbet akar, annak jó.

Illetve aki szeret adósrabszolgaként nyomorogni - mert bizony ilyen is van.

Aki csak megélni szeretne normális keresetből, annak ez a lehető legrosszabb rendszer, mert esélye nincs rá.

#5 az meg se fordul a fejedbe pajtikám, hogy ennyire elszaladt árakhoz MINIMUM 300 ezret kell keresni, hogy meg tudjon valaki élni középosztályszínvonalon? Nem pedig 100 ezret se?

Persze hogy nem mert pulykaszar van az agyad helyén. Kaptad a mínuszt.

#6 ez neked is szól. Havi nettó 200-ból meg lehetne élni, a gond csak az, hogy ennyit se keres az emberek többsége, hanem nettó 90 körül. Ennyiből te hol élsz meg? Ja, hogy sehol. Akkor te is kaptad a mínuszt.

#7 mit csodálkozol azon, ha a Kérdező pénzzel akarna mindent megoldani? Nektek kellett a vadkapitalizmus, hogy még a szart a vécén is forintosítani lehessen! Tessék, megkaptátok! Az lett a vége, hogy a pénzen kívül már semmi másnak nincs értéke, lehet örülni.

Nettó 120-ból max. úgy tehetsz félre, ha közben nyomorogsz.

#8 lehet hogy van pár év munkatapasztalatod 19 évesen, de hogy a vadkapitalizmusról nem tudsz semmit, az 100%. De közgazdaságtanból se lehetett kettesnél jobb jegyed ha ilyen baromságot állítasz, miszerint az aranykészlet léte vagy nemléte nem befolyásolja senki életét...

Az meg nettó ökörség, hogy a kemény munkától majd többet fizetnek neked. Nagy lószart. A vadkapitalizmus pont hogy NEM teljesítményalapú fizetésről szól, ha agyonhajszolod magad, csak annyit érsz el, hogy dupla annyi feladatot sóznak rád ugyanannyi pénzért :D persze ha mazochista vagy, csináld csak :D

19 évesen havi 650 ezret viszel haza :DDDDDD mese habbal.

Ennyit egy senior programozó nem keres meg az Oracle-nél! Ide jössz kamuzni mert otthon már nem hisznek neked? Kaptad a mínuszodat.

#12 ezt a baromságot hogy a teljes önfenntartás visszaút a középkorba, pont azok terjesztik akik még mindig azt hiszik, a vadkapitalizmus az egyetlen pauzibilis megoldás minden problémára (vagy a nagyon hülyék).

2018. szept. 24. 01:44
 20/20 anonim ***** válasza:

a kapitalizmus a szűk hatalmi elitnek jó, akik lefölözik mások termelésének & gazdaságnak a hasznát

a pénzügyi rendszer pont úgy van kitalálva, hogy egy bizonyos klikknek jó legyen, az átlagembernek meg minél rosszabb...és persze hogy az átlagembernek esélye se legyen kitörni és meggazdagodni, pláne döntési pozícióba jutni

akiknek pedig mégis sikerül, a végére pont úgy elqrvulnak, mint az említett hatalmi elit...addig jár az ember disznók közé ugye, amíg meg nem tanul röfögni

és pontosan EZÉRT kell felszámolnunk a kapitalizmust minél hamarabb!!!

mert nemsokára SEMMI nem lesz, amit megmenthetnénk!!!

7:27, ennyibe kerülnek a dolgok, kisapám, nem viccből akar senki se nettó 300-zat keresni

már a puszta létfenntartáshoz se elég a minimálbér, nem tudom, mit jártatod a pofád, ha valaki annyi pénzt akar keresni, amennyiből megél

szerinted csak a tanult embereknek jár ennyi pénz?

hát kisapám, ha hirtelen egyszer csak felmondana az összes kukás, és nem vinné el a szemetedet, igen nagy bajban lennél...pedig egyikük se tanult

de ugyanez igaz a pékekre...igaz hogy a 8 általánost se járta ki, de ha nem süt kenyeret, akkor kisapám, te nem eszel

úgyhogy húzzál bőrt a fogaidra szerintem, igen sürgősen!

8:00 hogyhogy mire? neked is magyarázzam el?

olyan szar a forint, hogy havi 300 kell ahhoz, hogy valaki kicsit is meg tudjon élni

nem azért akar senki havi 300-zat keresni, hogy Dagobert bácsi módra pénztártermet építsen és lubickoljon a pénzben

hanem mert MEG AKAR ÉLNI

nettó 200-ból már nem lehet megélni, kisapám, ez már nem a kétezres évek eleje, amikor még világválság se volt, és ért is valamit a forint

lehet kisapám, hogy neked ezek semmirekellők, mert nem keresnek nettó 800-zat azzal hogy hülye algoritmusokat írogatnak forgós székben, de tudod kisapám, ha nincsenek pékek, buszvezetők, kőművesek, meg úgy egyáltalán kétkezi munkások, akkor kisapám, te jó eséllyel felfordulsz éhen

úgyhogy kicsivel több tiszteletet, kisapám, amíg vannak akik egyáltalán hajlandóak termelni éhbérért, egy rossz szavad nem lehet, ha többet akarnak elérni

9:19 na tudod kinek hazudozzál itt...nettó 120-ból félreteszel...mennyit bmag? 30 forintot?

az pedig, hogy a kérdező pénzzel akar megoldani "mindent" szerinted, NEM a kérdező hibája

hanem a kapitalizmusé

mert manapság már csak annak van értéke, amit forintosítani lehet

azt pedig mi alapján sugalmazod, hogy attól szegény valaki, hogy lehúz, átver stb. másokat?

kisapám, nem tűnt fel, hogy mindez a gazdagok privilégiuma? mert ők vannak olyan pozícióban, hogy bárkit átrázhassanak, lenyúlhassanak, az állam még asszisztál is hozzá?

hogy jöhetett ki ennyi ostobaság 1 emberből???

9:48 bumbikám, itt is rontod a levegőt?

naná hogy, és itt is jókora ökörségeket írsz

1. a tanulásnak kishazánkban semmi értéke nincs, ugyanis nem a tudás dönt, hanem a befolyás

2. ha igazad lenne, a napi 25 órát gürizők már csiliárdosok lennének

3. és mégis miről kéne? az öltözködésről? az ennivalóról? a rezsiről?

mellesleg kisapám, te nem sikeres vagy, hanem csak egy késői sztahanovista, akinek odavágnak némi alamizsnát, és ezt te sikerként könyveled el, hogy itt tetszelegjél

a siker kisapám, ott kezdődik, hogy hét számjegyű a kereseted...neked annyi? lófszt, kisapám, örülhetsz, ha a 120 nettót megkapod

ezért aztán baromira megérte szakács-tanfolyamra járnod, lemondanod minden szabadidődről, és napi 25 órát robotolni! ügyes vagy, kisapám, igazi született rabszolga!

az aranykészlet tulajdonlása pedig nagyon is befolyásolja mindenki életét, úgyhogy ezt az ostobaságodat is megcáfoltam

19:15 a teljes önfenntartás tökéletesen átvehetné a kapitalizmus szerepét,ugyanis senkit nem tartana pénzügyi függésben, és valóban annyi hasznod lenne a dologból, mint amennyi a termelésed

hogy segghülye vagy, és nem látod át, attól még tökéletesen működik...tudod nem a víz a hülye, ha a kacsa nem tud úszni

23:45 újabb halom ostobasággal tértél vissza? na lássuk csak...

először is, azzal, hogy a beledet kihajtod gombokért, pont hogy droid életet élsz

képzelem, mennyi időd lehet az ún. haverjaidra, meg a barátnőd...évente 4 hónapot vagy otthon, és erre akarsz te komoly kapcsolatot alapozni? vicc vagy...

a házasságot csak azért nem írom, mert épeszű nő nem jön össze ilyen csődtömeggel, mint te

látom a te agyadat is teletömte a kapitalizmus a maga moslékjával...kemény munka után hátradőlsz, befektetsz, és aranyéleted lesz, LOL, évszázad vicce

kisapám, ha ez ilyen egyszerű lenne, itt már tobzódnának a csiliárdosok...szerinted miért nincs így?

elárulom neked, kisapám: mert a befektetők NAGYON kis százaléka az, aki nyereséget könyvelhet el

próbálkozz meg Forexszel mondjuk, mindenki kicsiben kezdi...lesz 20-30 dollár profitod, aztán egyszer döglött lóra fogadsz, és buksz mindent, mehetsz vissza a konyhádba szakácskodni minimálbérért

19 évesen bruttó 650 ezret, te! van olyan idióta, aki elhiszi ezt az orbitális kamut?

úgy keresel te nettó 650 ezret amennyire én aszteroidabányász vagyok

elhúzhatsz a kamuiddal a rákba, kisapám

tőlem is kapták a mínuszt az ostoba idióta tőkenyaloncok

jellemzően csak azért tud megmaradni ezt a rendszer, mert az ilyen agybajos butabirkák még mindig kiállnak mellette...

2019. okt. 4. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!