Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Milyen lehetőségei vannak a...

Milyen lehetőségei vannak a hajléktalanoknak?

Figyelt kérdés
Szoktam velük beszélgetni, itt Pesten ilyen időben is az utcán alszanak. Nem engedik be őket tüdőszűrő papír nélkül sehova, azt pedig nem tudnak vagy akarnak csináltatni, állítólag ilyenkor nem tudtak, gondolom jó nagy a tumultus. A hajléktalanszállókba nem férnek be. Sajnálom őket, és szívesen segítenék nekik, de érdemben nem tudok hasznosat mondani nekik. Ötletek?

2012. dec. 21. 16:59
 1/3 anonim ***** válasza:
0%
Egy két embert minden éjjel hazaviszel. Mi ezt csináltuk míg Pesten laktunk.
2012. dec. 21. 17:33
 2/3 anonim válasza:

Nagyon elkeserítő ez. Azzal nem lehet a problémát megoldani, ha pénzt adsz nekik.

Nagyon sokan igenis tehetnek arról, hogy oda jutottak, ahol vannak. Hazudoznak, hogy sajnálják őket, de nem igaz, hogy egy tüdőszűrőt, ami 1 évig érvényes, azt nem lehet megcsináltatni 10-15 napon belül az év 365 napjából akármelyiken.

Ha akarsz rajtuk segíteni, akkor adj nekik szállást, munkát és ezáltal önálló életet.

Bármilyen meglepő, a legtöbb csöves nem akar elmenni dolgozni.

De, még mielőtt ezt megtennéd a fizikai és szellemi kondíciót is fel kell javítani az egyénnek, mert ha nem teszed meg, akkor nem képes munkát végezni.

A sok alkohol, a fűtetlen szállás, egészségtelen életmód tönkre tezsi az idegrendszert, tehát, nem egy egyszeri lehetőség kell, hanem egy rendszer.

A társadalomba is be kell illeszteni őket, egy biztos háttérre is szükség van, mely nem csak anyagi, hanem mentális is, mert az ember társas lény és ez hozzá tartozik az egészségéhez.

Egyébként vannak lehetőségeik (sokkal több, mint az adófizetőknek) csak nem élnek velük.

2013. jan. 8. 16:06
 3/3 anonim ***** válasza:
Ha igazan segiteni akarsz, valassz ki ket harom embert,aki jozan eletu, s kuldd ki oket becsbe vagy parizsba, ahol kituno a hajlektalan ellatas es az emberek is maskepp allnak a dolgokhoz! Otthon sajnos en is hajlektalan lettem 2009 ben, elvesztettem mindenemet, s a hajlektalanszallokon nem akartak bevenni mert tul tiszta voltam es nem ittam alkoholt,ezert jottem kulfoldre, ahol megorzik az ember meltosagat, sajnos keves olyan ember akad mint te hogy igy segiteni akar, de nem csak akarni kell hanem cselekedni, probald aterezni, hogy milyen lehet az utcan, s nem az utcan alvas a legroszabb, hanem a letbizonytalansag, az emberek megvetese, s a biztos hely amit otthonnak hivunk!!!
2013. jún. 2. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!